ОПРЕДЕЛЕНИЕ

№ 907

гр.Плевен, 11.07. 2018 г.

 

Административен съд – Плевен, шести състав, в закрито заседание на единадесети юли две хиляди и осемнадесета година, в състав:

                                         

Съдия: Снежина Иванова

като разгледа докладваното от съдията административно дело № 652/2018 г. по описа на Административен съд - Плевен, за да се произнесе взе предвид следното:

Административното дело е образувано по жалба на Б.Г.Д.,*** срещу решение № 2153-14-49/04.06.2018 година на директора на ТП на НОИ Плевен.

Жалбата е изпратена от директора на ТП на НОИ Плевен на Административен съд Плевен, независимо, че е адресирана до Административен съд-София град.

Съдът намира, че следва да изпрати жалбата на лицето за разглеждане на Административен съд София град, тъй като съгласно чл. 133, ал. 1 от АПК делата се разглеждат от съда по седалище на териториалната структура на администрацията на органа, издал оспорения акт, в чийто район се намира постоянния или настоящия адрес на жалбоподателя. В случая с оглед разпоредбата на чл. 9 от Правилника за организацията и дейността на НОИ Националният осигурителен институт се състои от централно управление и териториални поделения, и тъй като в град София има териториална структура на НОИ и адресът на лицето е също там, то именно АССГ следва да се произнесе.

Мотивиран от изложеното и на основание чл. чл.133, ал. 1 от АПК, Административен съд – Плевен, шести състав,

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Прекратява съдебното производство по адм. дело № 652 по описа за 2018 година на Административен съд –Плевен.

Изпраща жалбата на Б.Г.Д.,*** срещу решение № 2153-14-49/04.06.2018 година на директора на ТП на НОИ Плевен  по подсъдност на Административен съд София град.

Препис от определението да се връчи на Б.Д. и на директора на ТП на НОИ Плевен.

Определението не подлежи на обжалване.

 

                                                       СЪДИЯ: