ОПРЕДЕЛЕНИЕ

№ 911

 

гр.Плевен, 12.07.2018 г.

 

Административен съд – Плевен, шести състав, в закрито съдебно заседание на дванадесети юли две хиляди  и осемнадесета година, в състав:

 

                                          Съдия-докладчик: Снежина Иванова

 

като разгледа докладваното от съдия - докладчика  и.адм. д. № 633 по описа за 2018 година на Административен съд –  Плевен, за да се произнесе взе предвид следното:

         Административното дело е образувано  по искова молба на А.Ю.Ю.,***, 3-та група, 203 килия срещу началника на ГДИН, гр. София с искане за присъждане на обезщетение за неимуществени вреди в размер на 50 000 лева поради обстоятелството, че е лишен от възможност да ползва телефон в периода от 20.09.2016 година – 09.03.2017 година, когато е бил в Затвора Ловеч. Направено е искане за освобождаване от държавни такси и разноски по делото и допускане на правна помощ.

Съдът, с оглед разпоредбата на чл. 7 от ЗОДОВ, че искът за обезщетение за вреди се предявява пред съда по мястото на увреждането или седалище на ищеца , намира, че тъй като увреждането е претърпяно по време на престой на лицето в Затвора Ловеч, то следва делото да бъде изпратено по подсъдност на Административен съд –Ловеч.

Предвид горепосоченото и на основание чл. 7 от ЗОДОВ, Административен съд –Плевен, шести състав

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Прекратява съдебното производство по и.адм. дело № 633 по описа за 2016 година на Административен съд –Плевен.

Изпраща по подсъдност искова молба на А.Ю.Ю.,***, 3-та група, 203 килия срещу началника на ГДИН, гр. София с искане за присъждане на обезщетение за неимуществени вреди в размер на 50 000 лева поради обстоятелството, че е лишен от възможност да ползва телефон в периода от 20.09.2016 година – 09.03.2017 година, когато е бил в Затвора Ловеч., на Административен съд –Ловеч.

Определението да се съобщи  А.Ю.Ю..

Определението не подлежи на оспорване.

 

 

СЪДИЯ-ДОКЛАДЧИК: