ПРОТОКОЛ

 

Година 2018                                            Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД              ШЕСТИ  състав

 

На двадесети септември   две хиляди и осемнадесета   година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

СНЕЖИНА ИВАНОВА

                                     

 

Секретар ДЕСИСЛАВА ДОБРЕВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ИВАНОВА

Административно дело № 627  по описа за 2018 г.

 

         На именното повикване в 11.33 часа се явиха:

ОСПОРВАЩИЯТ – „ВЕСТА“ ООД гр. Плевен чрез представляващ В.В., редовно призована, се явява лично управителя с адв. С.П. с пълномощно от днес..

ОТВЕТНИКЪТ ПО ЖАЛБАТА  - ЗАМЕСТНИК КМЕТ ТЕРИТОРИАЛНО РАЗВИТИЕ - ПЛЕВЕН, редовно призован, не се явява, представлява се от гл. юрк С..

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА – В.С.Л., редовно призован, се явява лично.

ЗАИНТЕРЕСОВАНАТА СТРАНА – М.С.Л., редовно призована, не се явява, не се представлява.

 

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

Съдът констатира, че  ход на делото в днешното съдебно заседание  не следва да бъде даден, тъй като  намира, че жалбата е недопустима, подадена срещу акт, който няма характеристиките на индивидуален административен акт - основание за оставянето й без разглеждане и прекратяване производството по смисъла на чл. 159, т. 1 от АПК, тъй като се обжалва писмо с изх. № ТСУ-94В-951-1/15.06.2018 г. на зам. кмета на Община – Плевен, което има уведомителен характер спрямо собствениците на имота и възложителя извършващ строеж в обекта за действията, които следва да предприемат във връзка с подадена жалба от В.С.Л.. С това писмо не се създават нито се вменяват някакви задължения, не притежава характеристиките на индивидуален административен акт по смисъла на чл. 21, ал. 1 от АПК и съдът намира, че производството е недопустимо.

С оглед направеното искане за присъждане на разноски  в размера на 200 лв. и изразеното   становище от пълномощника на ответника, с което е изпратена  административната преписка, което становище също е в смисъл, че жалбата е недопустима, тъй като е подадена срещу неподлежащ на обжалване акт, какъвто писмото от 15.06.2007 г. не е, съдът намира, че с оглед разпоредбата на чл. 143, ал. 4 във връзка с чл. 78 от ГПК, във връзка с чл.  144  от АПК, следва да бъдат присъдени разноски в размер на 200 лв. – юрисконсултско възнаграждение в полза на Община – Плевен,  които следва да бъдат заплатени от оспорващия. Предвид горепосоченото и на основание чл. 159, т. 1 от АПК, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ: № 1206

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ  жалбата  на „ВЕСТТА“ ООД с ЕИК 824121729 със седалище и адрес на управление: гр. Плевен, бул. „Христо Ботев“ № 4, вх. А, ап. 6  чрез представляващ В.П.В. срещу писмо изх. № ТСУ-94В-951-1/15.06.2018 г. на зам. кмета по „Териториално развитие“ при  Община – Плевен.

ПРЕКРАТЯВА съдебното производство по адм. дело № 627/2018 г. по описа на Административен съд гр. Плевен.  

ОСЪЖДА „ВЕСТТА“ ООД с ЕИК 824121729 със седалище и адрес на управление: гр. Плевен, бул. „Христо Ботев“ № 4, вх. А, ап. 6  чрез представляващ В.П.В. ***, пл. „Възраждане“ № 2 разноски в размер на 200 лв.  за юрисконсултско възнаграждение.

Определението подлежи  на обжалване в 7 - мо дневен срок от днес, поради присъствието на страните в днешното съдебно заседание, а за неприсъствалите в 7 – мо дневен срок от получаване на съобщението за прекратяването му.

Определението на съда ДА СЕ ИЗПРАТИ на заинтересованата страна М.С.Л..

АДВ. П. – Моля да ми бъде изпратено копие от протокола от днешното съдебно заседание на ел. адрес, който ще посоча.

ЮРК С. – Аз също бих искал да получа копие от протокола на посочен от мен ел. адрес.

Съдът,

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДА СЕ ИЗПРАТИ след изготвянето му: копие от протокола от днешното съдебно заседание на пълномощника и оспорващия и процесуалния представител на ответника, на посочени от тях ел. адреси.

 

Протоколът е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 11.40 часа.

 

 

 

СЕКРЕТАР:/П/                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ:/П/