ОПРЕДЕЛЕНИЕ

№ 895

гр.Плевен, 10.07.2018

 

Административен съд – Плевен, шести състав, в закрито заседание на десети юли  две хиляди и осемнадесета година, в състав:

 

                                          Съдия-докладчик: Снежина Иванова

 

като разгледа докладваното от съдията  исково административно дело № 605по описа за 2018г. на Административен съд - Плевен, за да се произнесе взе предвид следното:

Делото е образувано по жалба на Н.В.М.,***, килия 207 с искане за образуване на дело срещу началника на Затвора Плевен за това, че са налице лоши битови условия – пренаселеност на килията, килимите са в окаяно състояние, мизерно е, има хлебарки, дървеници, храната е отговаря на грамажа, липсва 24-часов достъп до питейна вода и се спира водата. Посочва, че претендира обезщетение, но не посочва размер и посочва, че  е социално слаб  и не може да внесе държавна такса от 10 лева.

С молба от 03.07.2018 година М. посочва, че иска делото да бъде прекратено поради оттегляне на жалбата му.

Съдът намира, че е налице основанието на чл. 155, ал. 1, предл. второ от АПК –оттегляне на жалбата от лицето и следва делото да бъде прекратено.

Мотивиран от изложеното и на основание чл. 159, т. 8 , предл. първо от АПК, Административен съд – Плевен, шести състав,

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Оставя без разглеждане жалба на Н.В.М.,***, килия 207 с искане за образуване на дело срещу началника на Затвора Плевен за това, че са налице лоши битови условия – пренаселеност на килията, килимите са в окаяно състояние, мизерно е, има хлебарки, дървеници, храната е отговаря на грамажа, липсва 24-часов достъп до питейна вода и се спира водата.

Прекратява съдебното производство по адм. дело № 605 по описа за 2018 година на Административен съд-Плевен.

Препис от определението да се връчи на лицето и началника на Затвора Плевен.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Върховен административен съд в 7-дневен срок от съобщаването му.

 

СЪДИЯ: