ОПРЕДЕЛЕНИЕ

№ 951

   гр.Плевен, 18.07. 2018 год.

Административен съд - гр.Плевен, V-ти състав, в закрито съдебно заседание на осемнадесети юли  две хиляди и осемнадесета година, в състав:                                                                    Председател: Катя Арабаджиева

като разгледа докладваното от съдията административно дело №604  по описа на Административен съд – Плевен за 2018 год. и за да се произнесе, взе предвид следното: 

Производството по делото е образувано по възражение от К.К.М. ***, против Експертно решение №0340 от заседание №036 от 16.03.2018 год. на НЕЛК, Първи специализиран състав по неврологични болести.

Възражението е адресирано до Национален осигурителен институт, Дирекция „Европейски регламенти и международни договори“, откъдето е препратено до НЕЛК. Последната, с писмо вх.№2682/21.06.2018 год.  е изпратила жалбата по подсъдност на Административен съд-Плевен, където е образувано настоящото адм.дело №604/2018 год.

Жалбата е била нередовна и е оставена без движение с Определение на съда№829/21.06.2018 год. за отстраняване на следните нередовности: жалбоподателят следва да внесе държавна такса в размер на 10 лева по сметка на съда и да представи квитанция за платената такса, както и да посочи дали поддържа жалбата си пред съда, предвид, че е подадена до административен орган, а не до съда и желае ли съдът да я разгледа и да се произнесе по нея.

На жалбоподателката е указана отговорността при неизпълнение на съдебното определение в срок.

Съобщението с указаните нередовности е връчено на М. на 5 юли 2018 год., видно от л.16 от делото и до изтичането на  указания в същото 7 дневен срок- до 12 юли 2018 год. (четвъртък, присъствен ден) М. не е отстранил констатираните нередовности - не е  внесъл дължимата държавна такса и не е посочил изрично дали  поддържа така подадената жалба пред съда и желае ли съда да се произнесе по нея.

С оглед на горното и на основание чл.158, ал.3 от АПК, поради неотстраняване на нередовностите на жалбата, последната следва да бъде оставена без разглеждане, а производството по делото следва да бъде прекратено.

Воден от горното и на основание чл.158, ал.3 от АПК съдът          

 

ОПРЕДЕЛИ :

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата (наречена възражение) на К.К.М. ***, против Експертно решение №0340 от заседание №036 от 16.03.2018 год. на НЕЛК, Първи специализиран състав по неврологични болести.

ПРЕКРАТЯВА ПРОИЗВОДСТВОТО по административно дело №604 по описа на Административен съд град Плевен за 2018 год.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се обжалва  пред Върховен административен съд чрез Административен съд град Плевен в 7 (седем) дневен срок от съобщението.

Преписи от определението да се изпратят  на страните.

 

 

                                                                             С Ъ Д И Я: