О      П      Р       Е       Д       Е       Л       Е       Н      И      Е

 

№ 910

 

гр. Плевен, 12. Юли 2018 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

 

 

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД – ПЛЕВЕН, първи касационен състав, на дванадесети юли две  хиляди осемнадесета година в закрито съдебно заседание в състав:

Председател:  НИКОЛАЙ ГОСПОДИНОВ

Членове:          ЕЛКА БРАТОЕВА

                        ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

                                             

Като разгледа докладваното от съдия БРАТОЕВА Касационно административно-наказателно дело № 585/2018г. по описа на съда, на основание доказателствата по делото и закона, за да се произнесе взе предвид следното:

         Производството е по чл. 208 и следващите от Административно-процесуалния кодекс вр. чл. 63 ал.1 от Закона за административните нарушения и наказания.

         Образувано е по касационна жалба на РУ – Левски към ОД на МВР - Плевен срещу Решение № 67/16.05.2018г. на Районен съд – Левски, постановено по н.а.х.д. № 59/2018 г. по описа на съда.

Касаторът сочи, че не е доволен от решението, с което е отменено НП. Бланкетно е посочил, че същото е незаконосъобразно и противоречи на представените по делото доказателства. Моли да се отмени решението и да се потвърди издаденото НП. Така формулирана жалбата не отговаря на минималните изисквания за съдържание съгласно чл. 212 ал.1 т.4 от АПК, защото се сочат само касационните основания за отмяната му, които се квалифицират като нарушение на материалния закон – чл. 348 ал.1 т.1 от НПК вр. чл. 63 ал.1 от ЗАНН, но не и в какво конкретно се изразява порочността на решението. Такива конкретни оплаквания липсват, защото не се посочва на кои представени по делото доказателства противоречи решението и защо и как това се е отразило на приложението на материалния закон от съда, което прави касационната проверка формална и безпредметна.

         Съдът е оставил касационната жалба без движение  на осн. чл. 216 от АПК като е указал на касатора в 7-дневен срок да посочи точно и мотивирано конкретните пороци на решението, съставляващи касационни основания за отмяната му. Предупреден е за последиците при неизпълнение на разпореждането.

         Съобщението с указанията е редовно връчено на касатора на 21.06.2018г. и до изтичането на дадения срок – 28.06.2018г. вкл.(четвъртък – присъствен ден) жалбоподателят не е отстранил констатираните нередовности на касационната жалба.  

Поради това касационната жалба следва да се остави без разглеждане, а образуваното съдебно производство да се прекрати на осн. чл. 158 ал.3 вр. чл. 216 от АПК.

         Водим от горното съдът

 

 

О      П      Р       Е       Д       Е       Л       И :

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ касационната жалба на  РУ – Левски към ОД на МВР - Плевен срещу Решение № 67/16.05.2018г. на Районен съд – Левски, постановено по н.а.х.д. № 59/2018 г. по описа на съда.

ПРЕКРАТЯВА производството по КАНД № 585/2018г. по описа на Административен съд – Плевен.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се обжалва с частна жалба пред ВАС в 7-дневен срок от съобщението.

ПРЕПИС от определението да се изпрати на страните.

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                          ЧЛЕНОВЕ: 1.                      2.