ОПРЕДЕЛЕНИЕ   739

гр.Плевен, 05.06.2018 г.

 

 

Административен съд - гр. Плевен, І- ви състав,  в закрито заседание на пети юни две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

     ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПОЛИНА БОГДАНОВА-КУЧЕВА

 

изслуша докладваното от съдия Богданова-Кучева административно дело № 547 по описа на съда за 2018 год., за да се произнесе, взе предвид следното:

Образувано е по жалба на ЧПТК „Марен“, със седалище и адрес на управление с. Новачене, общ Никопол чрез Председателя на УС Г.Д. срещу заповед № 168/23.05.2018 г. на Кмета на Община Никопол, с която е класирал и обявил за спечелили участниците, получили най-високи оценки за имотите по землища, като се оспорва заповедта в частта й относно участник № 12 – Г. В. Е., направено е искане за спиране на допуснатото предварително изпълнение на оспорената заповед.

След служебна проверка в деловодната програма на съда, съдът констатира, че пред Административен съд – Плевен, 3-ти състав е висящ спор със същия предмет и вече е образувано адм. дело № 542 по описа на съда за 2018 г. , което е образувано по жалба от друг участник в процедурата и е направено искане за спиране на допуснатото предварително изпълнение на заповедта.

Предвид изложеното и на основание, чл.159 т.7 от АПК и вр. чл.213 от ГПК, предвид идентичност на предмета на делото – спор относно един и същи административен акт  и искане за спиране на допуснато предварително изпълнение на заповедта, настоящото дело следва да се присъедини към образуваното по-рано административно дело № 542 по описа на Административен съд – Плевен за 2018 г. По този начин се осъществява принципа на бързина и процесуална икономия, залегнал в основните принципи на АПК.

Водим от изложеното и на основание чл. 159, т.7 от АПК съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело № 547/2018 год. по описа на Административен съд – Плевен.

ПРИСЪЕДИНЯВА жалбата на ЧПТК „Марен“, със седалище и адрес на управление с. Новачене, общ Никопол чрез Председателя на УС Г.Д. срещу заповед № 168/23.05.2018 г. на Кмета на Община Никопол, с която е класирал и обявил за спечелили участниците, получили най-високи оценки за имотите по землища, като се оспорва заповедта в частта й относно участник № 12 – Г. В. Е., направено е искане за спиране на допуснатото предварително изпълнение на оспорената заповед към административно дело № 542 по описа на съда за 2018 г. за общо разглеждане.

Определението не подлежи на оспорване.

 

 

СЪДИЯ: /п/