ОПРЕДЕЛЕНИЕ

735

гр. Плевен, 04.06.2018 г.

Административен съд – Плевен, шести състав в закрито заседание на четвърти юни две хиляди и осемнадесета година в състав

 

                                                           Съдия - докладчик: Снежина Иванова

като разгледа докладваното от съдия - докладчика адм. д. № 538 по описа за 2018 година на Административен съд –  Плевен, за да се произнесе взе предвид следното:

Административното дело е образувано по жалба на „ВиК-Стенето“ ЕООД, ЕИК 820146942, седалище и адрес на управление: гр. Троян , ул. „Христо Ботев“ № 213 чрез представляващия Т. С. Г. чрез адв. А. Н. К., гр. София , бул. „Цар Освободител“ № 8а, ет. 4 срещу акт № 34/11.05.2018 година за установяване на публично държавно вземане на директора на Басейнова дирекция Дунавски район –Плевен.

Съгласно императивното правило на  чл. 166, ал.3 от ДОПК актът за публично държавно вземане се обжалва по административен ред пред ръководителя на съответната администрация по реда на Административнопроцесуалния кодекс. От данните в изпратената административна преписка, а и от датите на акта и на жалбата се установява, че актът за установяване на публично държавно вземане не е бил обжалван по административен ред, който е задължителен и съставлява абсолютна положителна предпоставка за процесуална допустимост на жалбата пред съда. Поради това подадената директно до съда жалба против процесния акт на основание  чл. 130, ал.4 от АПК следва да се изпрати по подведомственост на компетентния горестоящ административен орган – Министъра на околната среда и водите и делото да бъде прекратено.

Предвид горепосоченото и на осн.чл. 130, ал.4 от АПК, Административен съд Плевен, шести състав

 

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Оставя без разглеждане жалбата на „ВиК-Стенето“ ЕООД, ЕИК 820146942, седалище и адрес на управление: гр. Троян , ул. „Христо Ботев“ № 213 чрез представляващия Т. С. Г. чрез адв А. Н. К., гр. София , бул. „Цар Освободител“ № 8а, ет. 4 срещу акт № 34/11.05.2018 година за установяване на публично държавно вземане на директора на Басейнова дирекция Дунавски район –Плевен.

Прекратява образуваното съдебното производство по адм.д.№ 538 по описа за 2018 година по описа на Административен съд – Плевен.

Изпраща по подведомственост жалбата ведно с преписката за произнасяне на Министъра на околната среда и водите.

Определението подлежи на оспорване от страните и министъра на околната среда и водите.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от съобщаването му на страните.

 

 

Съдия - докладчик