ОПРЕДЕЛЕНИЕ

718

гр. Плевен, 01.06.2018 г.

Административен съд – Плевен, шести състав в закрито заседание на първи юни две хиляди и осемнадесета година в състав

                                                           

Съдия - докладчик: Снежина Иванова

 

като разгледа докладваното от съдия - докладчика и. адм. д. № 507 по описа за 2018 година на Административен съд –  Плевен, за да се произнесе взе предвид следното:

Делото е образувано по искова молба на Т.Д.Й. *** срещу ГД „Изпълнение на наказанията” по чл.71, ал. 1, т. 1 от Закона за защита от дискриминацията с искане за образуване на съдебно производство и установяване ,че е дискриминиран, като не може да ползва лечение  и да бъде осъден ответника да му заплати обезщетение в размер на 30 000 лева.

Административен съд-Плевен, като се запозна с описаните в исковата молба факти и обстоятелства и съобрази закона, намира, че административното дело не му е подсъдно , тъй като предявеният иск подлежи на разглеждане от СРС по общия исков ред на основание чл. 71, ал. 1 от ЗЗДискр .

Предвид изложеното, настоящият състав на Административен съд-Плевен счита, че делото не му е подсъдно и следва да бъде изпратено делото на СРС.

Водим от горното и на основание чл.135 ал.2 от АПК, съдът

                                              

ОПРЕДЕЛИ:

 

Прекратява съдебното производството по и.адм.дело №507/2018 г. по описа на Административен съд-Плевен.

Изпраща искова молба на Т.Д.Й. *** срещу ГД „Изпълнение на наказанията” по чл.71, ал. 1, т. 1 от Закона за защита от дискриминацията с искане за образуване на съдебно производство и установяване ,че е дискриминиран, като не може да ползва лечение  и да бъде осъден ответника да му заплати обезщетение в размер на 30 000 лева по подсъдност на Софийски районен съд.

Определението не подлежи на оспорване.

Определението да се съобщи на Т.Д.Й. и на ГДИН, гр. София.

 

СЪДИЯ-ДОКЛАДЧИК: