ПРОТОКОЛ

 

Година 2018                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ЧЕТВЪРТИ състав

На деветнадесети септември две хиляди и осемнадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

 

Секретар ВЕНЕРА МУШАКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия КЪНЕВА

Административно дело №  487 по описа за 2018 г.

 

На именното повикване в 13.30 часа се явиха:

ОСПОРВАЩИЯТ Л.И.Б. – редовно уведомен от предходно съдебно заседание лично и чрез адвокат Б.Г. от Адвокатска колегия – Пловдив с пълномощно по делото, не се явява, не се представлява.

ОТВЕТНИКЪТ ДИРЕКТОРЪТ НА ДИРЕКЦИЯ „СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ“, гр. Червен бряг – редовно уведомен по реда на чл. 137, ал. 7 от АПК, не се явява, не се представлява.

ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – ПЛЕВЕН – редовно уведомена от предходно съдебно заседание, се представлява от прокурор Иван Шарков.

Съдът докладва, че с писмо вх. № 3596/13.09.2018 г. от Агенция „Социално подпомагане“, Дирекция „Социално подпомагане“ – Червен бряг е представена Заповед № ЗД/Д-ЕН-ЧБ-063/05.09.2018 г. на Директора на Дирекция „Социално подпомагане“ – Червен бряг, с която е прекратено извършеното с оспорената в настоящото производство заповед настаняване на детето А. Л. Б. в приемното семейство на Д. Г. Й.. В писмото се сочи, че детето е реинтегрирано в семейството на бащата Л.И.Б. и случаят на А. Л. Б. е прехвърлен в Дирекция „Социално подпомагане - Сердика“ – гр. София за наблюдение след реинтеграция.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

         ПРОКУРОР ШАРКОВ – Уважаема госпожо съдия, да се даде ход на делото. С оглед представените в днешното съдебно заседание доказателства, които предлагам да приемете, считам, че е отпаднал правния интерес и предлагам да прекратите производството.

Съдът намира, че ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да бъде даден с оглед на обстоятелството, че със Заповед № ЗД/Д-ЕН-ЧБ-063/05.09.2018 г. издадена от Директора на Дирекция „Социално подпомагане“ – Червен бряг е прекратено извършеното с оспорената в настоящото производство заповед настаняване на детето А. Л. Б. в приемното семейство на Д. Г. Й.. С последното съдът счита, че е отпаднал правния интерес на бащата Л.И.Б. от оспорване на процесната заповед, доколкото малолетния А. Б. е върнат/реинтегриран в семейството на бащата Л.Б.. Ето защо жалбата следва да бъде оставена без разглеждане, а производството по делото да бъде прекратено.

Независимо, че по делото е представено пълномощно на адвокат Б.Г. с посочено адвокатско възнаграждение, в жалбата и в предходното съдебно заседание не е направено искане за присъждане на разноски, поради което съдът не следва да се произнася по разноските.

Водим от горното и на основание чл. 159, т. 4 от АПК, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ: № 1192

 

НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата на Л.И.Б. против Заповед № ЗД/Д-ЕН-ЧБ-016/21.03.2018 г. на Директора на Дирекция „Социално подпомагане“ – Червен бряг, с която малолетния А. Л. Б. е настанен в приемното семейство на Д. Г. Й..

ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело № 487 по описа за 2018 г. на Административен съд – Плевен.

Определението подлежи на обжалване в 7-дневен срок от получаване на съобщението с частна жалба пред Върховен административен съд на Република България.

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 13.39 часа.

 

СЕКРЕТАР: /п/                               ПРЕДСЕДАТЕЛ: /п/