ОПРЕДЕЛЕНИЕ

765

гр.Плевен, 07.06.2018 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, ІV-ти състав, в закрито съдебно заседание на седми юни две хиляди и осемнадесета година, в състав:

 

                                                               Председател: Цветелина Кънева

 

като разгледа докладваното от съдията Кънева адм. дело № 486/2018 г. по описа на Административен съд – Плевен, за да се произнесе, взе предвид следното:

В Административен съд Плевен е подадена искова молба от л.св.Е.Ц.И., изтърпяващ наказание в затвора Плевен, срещу Н. К.- главен инспектор в затвора Плевен, с посочено правно основание чл.71 от Закона за защита от дискриминацията и искане 1. За установяване на дискриминация, 2. Осъждане да бъде преустановено нарушението, като се въздържа в бъдеще от такива нарушения, 3. За присъждане на обезщетение в размер на 30000лева за неимуществени вреди вследствие на дискриминационно отношение и унизено достойнство, произтичащи от незаконосъобразни действия на Н. К., изразяващи се в неравно третиране на ищеца спрямо останалите лишени от свобода за периода от 29.12.2017г. до 18.05.2018г. (датата на завеждане на исковата молба), ведно със законната лихва върху сумата от датата на увреждането до окончателното изплащане.

Съдът е указал на ищеца да отстрани нередовностите в исковата молба, като посочи дали същата е насочена срещу физическото лице Н. К. или срещу юридическото лице ГДИН-София, да посочи кои действия на затворническата администрация представляват дискриминационно третиране и по кой от изброените в чл.4 ал.1 от ЗЗДискр. признаци се твърди, че е дискриминационно третиран. Ищецът е предупреден за последствията от неизпълнение на дадените указания.

Съобщението за оставане исковата молба без движение е връчено на л.св.Е.Ц.И. на 25.05.2018г., като указаният 7-мо дневен срок е изтекъл на 01.06.2018г. (петък-работен ден). Съобщението е редовно оформено и връчено съобразно правилата на ГПК. В дадения срок и до настоящия момент ищецът не е отстранил нередовностите по исковата молба, поради което тя не отговаря на минималните изисквания за редовност по чл.127 т.2, т.4 и т.5 от ГПК. Това прави невъзможна последващата преценка на съда за подсъдност на делото, допустимост и основателност на иска и налага прекратяване на делото.

Поради това на основание чл. 129 ал.3 от  ГПК и 158 ал.3 от АПК исковата молба следва да се остави без разглеждане, а образуваното съдебно производство да се прекрати.

Воден от горното съдът

 

                                               ОПРЕДЕЛИ:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ исковата молба на л.св.Е.Ц.И., изтърпяващ наказание в затвора Плевен, срещу Н. К.- главен инспектор в затвора Плевен, с посочено правно основание чл.71 от Закона за защита от дискриминацията и искане 1. За установяване на дискриминация, 2. Осъждане да бъде преустановено нарушението, като се въздържа в бъдеще от такива нарушения, 3. За присъждане на обезщетение в размер на 30000лева за неимуществени вреди вследствие на дискриминационно отношение и унизено достойнство, произтичащи от незаконосъобразни действия на Н. К., изразяващи се в неравно третиране на ищеца спрямо останалите лишени от свобода за периода от 29.12.2017г. до 18.05.2018г. (датата на завеждане на исковата молба), ведно със законната лихва върху сумата от датата на увреждането до окончателното изплащане.

 ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело №486 по описа за 2018 г. на Административен съд-Плевен.

Определението подлежи на оспорване с частна жалба пред Върховен административен съд, чрез Административен съд-Плевен, в 7-дневен срок от получаване на съобщението.

Препис от определението да се изпрати на страните.                                                                                                                                                                                                                                                                                                   СЪДИЯ: