О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

1153

 

гр.Плевен, 13.09.2018 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, II-ри състав, в закрито съдебно заседание на тринадесети септември две хиляди и осемнадесета година, в състав:

 

                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: Николай Господинов  

 

като разгледа докладваното от съдията административно дело № 457/2018г. по описа на Административен съд – Плевен, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството е образувано по искова молба от Н.Д.А., понастоящем изтърпяващ наказание „лишаване от свобода“ в Затвора Белене, против Началника на ЗО „Атлант“- гр. Троян, с която се претендира обезщетение в размер на 2000 лв., за причинени вреди, възникнали поради отказ на началника на ЗО да направи на ищеца ***, както и поради отказ на началника на ЗО да изкара ищеца на платена работа, въпреки подадените от него молби.

С определение № 1088/23.08.2018г. съдът е оставил без движение исковата молба и е указал на ищеца в 7- дневен срок да отстрани нередовностите по нея, като уточни срещу кое юридическо лице предявява иска за обезщетение, да конкретизира началната и крайната дата на периода, за който претендира присъждане на обезщетение, да посочи изрично в какво се състои искането му до настоящия съд, съобразно чл. 127, ал.1 , т.5 от ГПК, както и да внесе държавна такса в размер на 10 лв. по сметка на Административен съд- Плевен и представи платежния документ по делото.

Ищецът е предупреден за последствията от неизпълнение на дадените указания.

Определението е връчено на ищеца на 28.08.2018г. /видно от съобщение и разписка на л.6/. Към дата на изготвяне на настоящето определение по делото не е депозирано уточнение съобразно дадените указания, не е внесена и изискуемата държавна такса.

Неизпълнението на указанията на съда съставлява основание за връщане на исковата молба, съобразно разпоредбата на чл.144 АПК вр. чл.129, ал.3 от ГПК.

Воден от горното, съдът

 

                                      ОПРЕДЕЛИ:

 

ВРЪЩА искова молба на Н.Д.А., понастоящем изтърпяващ наказание „лишаване от свобода“ в Затвора Белене, против Началника на ЗО „Атлант“- гр. Троян, с която се претендира обезщетение в размер на 2000 лв., за причинени вреди, възникнали поради отказ на началника на ЗО да направи на ищеца изкуствени ***, както и поради отказ на началника на ЗО да изкара ищеца на платена работа, въпреки подадените от него молби.

ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело № 457 по описа за 2018 год. на Административен съд-Плевен.

Определението подлежи на оспорване с частна жалба пред Върховен административен съд, чрез Административен съд-Плевен, в 7-дневен срок от получаване на съобщението.

Препис от определението да се изпрати на л.св. Н.Д.А..   

                                                                                                                                                                                            СЪДИЯ: