О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

№ 704

гр.Плевен, 30.05.2018год.

 

Административен съд - гр.Плевен, ІІ състав, в закрито съдебно заседание на тридесети май две хиляди и осемнадесета година, в състав:

                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ ГОСПОДИНОВ

като разгледа докладваното от съдията административно дело № 444  по описа на Административен съд – Плевен за 2018 год. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 145 АПК вр. чл.62, ал.3 от Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража. Образувано е по жалба /именувана молба/ от Р.К.С., ЕГН **********, лишен от свобода, изтърпяващ наказанието си в Затвора- Белене, в която се твърди, че със заповед № 1-1896/19.04.2018г. на ВПД  Главен директор на ГДИН е разпоредено преместването на молителя в Затвора- Ловеч. Във връзка с горното молителят прави искане да не бъде преместван в друг затвор и изразява желание да продължи да търпи наказанието си в Затвора-Белене.

Жалбата е подадена в законен срок и от лице, което има право да оспорва издадения административен акт. Компетентен да я разгледа е Административен съд- Плевен.

Жалбата е комплектувана с административната преписка по издаване на оспорения административен акт. В същата е приложена заповед № Л-2045/07.05.2018г. на ВПД Главен директор, с която е отменена оспорваната от жалбоподателя заповед № 1-1896/19.04.2018г. и е постановено разрешение лишеният от свобода да остане да изтърпява наказанието си в затвора Белене.

По тези съображения съдът намира, че е налице оттегляне на оспорения административен акт по смисъла на чл.156, ал.1 от АПК, за което не е необходимо съгласие на оспорващия, тъй като  делото все още не е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание. Ето защо жалбата на Р.К.С. следва да бъде оставена без разглеждане, а производството по делото да бъде прекратено на основание чл.159, т.3 от АПК.

Воден от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И  :     

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ  жалба /именувана молба/ от Р.К.С., ЕГН **********, лишен от свобода, изтърпяващ наказанието си в Затвора- Белене, против Заповед № 1-1896/19.04.2018г. на ВПД Главен директор на ГДИН.

ПРЕКРАТЯВА на основание чл.159, т. 3 АПК съдебното производство по адм.д. № 444/2018г. по описа на Административен съд- Плевен

Определението подлежи на оспорване с частна жалба пред Върховен административен съд, чрез Административен съд-Плевен, в 7-дневен срок от получаване на съобщението.

 

                                                                     С Ъ Д И Я: