ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

№ 685

 

гр. Плевен, 29.05.2018 г.

Административен съд – Плевен, шести състав в закрито заседание на  двадесет и девети май две хиляди и осемнадесета година в състав

                                                    Съдия - докладчик: Снежина Иванова

 

като разгледа докладваното от съдия - докладчика и.адм. д. № 423 по описа за 2018 година на Административен съд –  Плевен, за да се произнесе взе предвид следното:

 

Делото е образувано по жалба на Х.А.И.,*** с искане да бъде осигурена възможност да посещава Център по хемодиализа с оглед заболяването му и претендира заплащане на обезщетение в размер на 5000 лева от Затвора Плевен.

Съдът  е оставил жалбата без движение като нередовна и е указал на лицето да посочи точно период, за който претендира обезщетението , кои точно действия или бездействия претендира, че са незаконосъобразни и иска ли да бъде установена тяхната незаконосъобразност, като му е указал, че претенцията следва да бъде насочена към юридическото лице, а Затвора Плевен не е юридическо лице, а това Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ съгласно чл. 12, ал. 1 вр. ал. 2 от ЗИНЗС прякото ръководство и контролът върху дейността на местата за лишаване от свобода и пробационните служби се осъществяват от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията, а затворите са териториални служби, които те са ЮЛ.

Определението е съобщено на лицето на 16.05.2018 година , като в указания срок не е изпълнено указанието на съда  и жалбата следва да бъде върната като нередовна.

Предвид горепосоченото и на основание чл. 158, ал. 3 от  АПК, Административен съд –Плевен, шести състав

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Връща жалба на Х.А.И.,*** с искане да бъде осигурена възможност да посещава Център по хемодиализа с оглед заболяването му и претендира заплащане на обезщетение в размер на 5000 лева от Затвора Плевен.

Прекратява съдебното производство по и. адм. дело № 423 по описа за 2018 година на Административен съд Плевен.

Определението да се съобщи на Х.А.И.,*** и на началник на Затвора Плевен.

Определението  подлежи на оспорване с частна жалба пред Върховен административен съд в 7-дневен срок от съобщаването му.

 

 

 

СЪДИЯ-ДОКЛАДЧИК: