ОПРЕДЕЛЕНИЕ

595

гр.Плевен,  8 Май 2018 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, ІV-ти състав, в закрито съдебно заседание на осми май две хиляди и осемнадесета година, в състав:

                                                               Председател: Цветелина Кънева

 

като разгледа докладваното от съдията Кънева адм. дело № 391/2018 г. по описа на Административен съд – Плевен, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството по делото е образувано по жалба от Е.Г.Ч. ***, в която се изразява несъгласие със Заповед №ЗСПД/Д-ЕН/2639 от 21.03.2018г. на Директора на Дирекция „Социално подпомагане“-Плевен, с която на Е.Ч. е отпусната месечна помощ за дете с трайно увреждане по реда на чл.8д от Закона за семейни помощи за деца, считано от 01.02.2018г. до 28.02.2019г.

Във връзка с редовността на жалбата, съдът е указал на оспорващата в 7-мо дневен срок от съобщението, да посочи в какво се състои незаконосъобразността на заповедта, какво се иска от съда, както и да представи по делото документ за внесена по сметка на Административен съд Плевен държавна такса в размер на 10лева. Лицето е предупредено за последствията от неизпълнение на дадените указания.

Съобщението за оставане жалбата без движение е връчено на 25.04.2018г. на Б. И.-свекър на Е.Ч., със задължение да я предаде на Ч., като указаният 7-мо дневен срок е изтекъл на 03.05.2018г. (четвъртък-работен ден). Съобщението е редовно оформено и връчено съобразно правилата на ГПК. В дадения срок и до настоящия момент по делото не са отстранени нередовностите, вкл. не е представен документ за внесена дължима държавна такса. Съдът е указал и служебна проверка в счетоводството на Административен съд-Плевен дали по делото е налична внесена държавна такса, при което е установено, че такава не е внесена към днешна дата. Предвид последното е приложима разпоредбата на чл.158 ал.3 от АПК, съгласно която ако нередовностите по жалбата не бъдат отстранени, същата се оставя без разглеждане, а производството по делото се прекратява. Ето защо жалбата на Е.Ч. следва да бъде оставена без разглеждане, а производството по делото да бъде прекратено.

Воден от горното и на основание чл.158 ал.3 от АПК, съдът

                                               ОПРЕДЕЛИ:

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата на Е.Г.Ч. ***, в която се изразява несъгласие със Заповед №ЗСПД/Д-ЕН/2639 от 21.03.2018г. на Директора на Дирекция „Социално подпомагане“-Плевен.

 ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело №391 по описа за 2018 г. на Административен съд-Плевен.

Определението подлежи на оспорване с частна жалба пред Върховен административен съд, чрез Административен съд-Плевен, в 7-дневен срок от получаване на съобщението.

Препис от определението да се изпрати на страните.                                                                                                                                                                                                                                                                                                    СЪДИЯ: