ОПРЕДЕЛЕНИЕ № 514

гр.Плевен, 19.04.2018 г.

 

Административен съд - гр. Плевен, в закрито заседание на деветнадесети април две хиляди и осемнадесета година в състав: 

 

 ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПОЛИНА БОГДАНОВА-КУЧЕВА

 

изслуша докладваното от съдия Богданова-Кучева, административно дело № 330 по описа на съда за 2018 год., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството по делото е с правно основание чл. 306 във връзка с  чл. 304 от Административнопроцесуалния кодекс /АПК/.

Образувано е по молба, наименована "жалба", от С.Д.Л. *** за налагане на санкция на Д. М. Л. – директор на ОУ „Н.Й.Вапцаров“, с. Вълчи трън, общ Пордим за неизпълнение на Решение на Районен съд Плевен по гражданско дело № 1632 по описа на съда за 2013 г.

Настоящият съдебен състав намира, че молбата на следва да бъде разгледана от председателя на Районен съд Плевен или овластено от него длъжностно лице, по следните съображения:

Съгласно разпоредбата на чл. 306, ал.2 от АПК, наказанията за неизпълнение на задължение, произтичащо от влязло в сила съдебно решение, се налагат от председателя на съответния съд или овластено от него длъжностно лице. По аргумент от тази разпоредба и съобразно установената практика на ВАС "съответният съд" е този, който е разрешил конкретния правен спор и влезлият в сила съдебен акт на който не се изпълнява. В случая се установява, от приложените към молбата доказателства, продължаващо неизпълнение на решение на Районен съд Плевен, поради което компетентността да разгледа искането по  чл. 304 от АПК принадлежи на административния ръководител на този съд.

По тези съображения образуваното пред Административен съд Плевен производство по административно-наказателната преписка следва да бъде прекратено и тя да бъде изпратена по подсъдност на Районен съд Плевен, който да се произнесе по молбата, наименована жалба, поставила начало на производството за налагане на санкция на на Д. М. Л. – директор на ОУ „Н.Й.Вапцаров“, с. Вълчи трън, общ Пордим неизпълнение на съдебно решение.

Предвид гореизложеното и на основание чл. 135, ал.2 от АПК, Административен съд Плевен

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело № 330 по описа на Административен съд Плевен за 2018 година.

ИЗПРАЩА молбата, наименована "жалба", от С.Д.Л. *** за налагане на санкция на Д. М. Л. – директор на ОУ „Н.Й.Вапцаров“, с. Вълчи трън, общ Пордим за неизпълнение на Решение на Районен съд Плевен по гражданско дело № 1632 по описа на съда за 2013 г.  с правно основание  чл. 304 от АПК, по подсъдност на Районен съд Плевен

Определението не подлежи на обжалване.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: