ОПРЕДЕЛЕНИЕ

488

гр.Плевен, 12 Април 2018 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, ІV-ти състав, в закрито съдебно заседание на дванадесети април две хиляди и осемнадесета година, в състав:

 

                                                               Председател: Цветелина Кънева

 

като разгледа докладваното от съдията Кънева адм. дело № 308/2018 г. по описа на Административен съд – Плевен, за да се произнесе, взе предвид следното:

С придружително писмо вх.№1327/23.03.2018г. от Служба по геодезия картография и кадастър гр.Плевен в Административен съд Плевен е изпратено възражението на Т.А.П. *** срещу взетото решение за нанасяне в кадастъра на пристройка към къща. Към преписката е приложена Заповед №18-1746/01.03.2018г. на Началника на СГКК-Плевен, с която е одобрено изменението в кадастралната карта и кадастралните регистри на гр.Плевен, представляващо нанасяне на нови обекти.

В Административен съд Плевен е образувано адм.дело №308/2018г. по описа на съда.

Във връзка с представената преписка, съдът е указал на Т.П., в 7-мо дневен срок от съобщението, да посочи дали т.нар.“Възражение“ подадено до Началника на СГКК-Плевен, с което се изразява несъгласие с взетото решение за изменение на кадастралната карта и кадастралните регистри, представлява жалба до Административен съд Плевен и ако да, да посочи кой административен акт се обжалва, в какво се изразяват неговите пороци и какво се иска от съда, както и да представи по делото документ за внесена по сметка на Административен съд Плевен държавна такса в размер на 10лева. Лицето е предупредено за последствията от неизпълнение на дадените указания.

Съобщението за оставане жалбата без движение е връчено на З. П.-съпруга на Т.П., на 27.03.2018г., като указаният 7-мо дневен срок е изтекъл на 03.04.2018г. (вторник-работен ден). Съобщението е редовно оформено и връчено съобразно правилата на ГПК. В дадения срок и до настоящия момент по делото не са отстранени нередовностите, вкл. не е представен документ за внесена дължима държавна такса. Съдът е указал и служебна проверка в счетоводството на Административен съд-Плевен дали по делото е налична внесена държавна такса, при което е установено, че такава не е внесена към днешна дата. Предвид последното е приложима разпоредбата на чл.158 ал.3 от АПК, съгласно която ако нередовностите по жалбата не бъдат отстранени, същата се оставя без разглеждане, а производството по делото се прекратява. Ето защо възражението на Т.П. следва да бъде оставено без разглеждане, а производството по делото да бъде прекратено.

Воден от горното и на основание чл.158 ал.3 от АПК, съдът

 

                                               ОПРЕДЕЛИ:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ възражението на Т.А.П. ***, подадено до Началника на СГКК-Плевен, срещу взетото решение за нанасяне в кадастъра на пристройка към къща.

 ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело №308 по описа за 2018 г. на Административен съд-Плевен.

Определението подлежи на оспорване с частна жалба пред Върховен административен съд, чрез Административен съд-Плевен, в 7-дневен срок от получаване на съобщението.

Препис от определението да се изпрати на страните.                                                                                                                                                                                                                                                                                                   СЪДИЯ: