О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

№ 482

 

гр.Плевен, 11 април 2018 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, ІІ състав, в закрито съдебно заседание на единадесети април две хиляди и осемнадесета година, в състав:

        

                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ ГОСПОДИНОВ

                                                        

като разгледа докладваното от съдията Господинов административно дело № 299/2018г. по описа на Административен съд – Плевен, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството е по реда на чл. 198, ал.3 вр. ал.2 от Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража .

Образувано е по жалба на А.Б.Ш. –лишен от свобода, изтърпяващ наказанието си в Затвора – Плевен, против заповед № 156/08.02.2018 год. на Началника на Затвора –Плевен, с която е постановен отказ да бъде заменен режимът на изтърпяване на наказанието „доживотен затвор“ от „специален“ на „строг“.

Жалбата е подадена в законния четиринадесетдневен срок по  чл.198, ал.2 ЗИНЗС, пред съответния съд по местоизпълнение на наказанието, а именно Административен съд- Плевен.

С определение № 415/26.03.2018г. по настоящето дело жалбата е оставена без движение, като настоящият съд е указал на лишения от свобода Ш. да отстрани в 7- дневен срок от съобщението следните нередовности:

1. Да представи документ за внесена д.т. от 10 лв. по сметка на Административен съд-Плевен.

2. Да предостави препис от жалбата за ответната страна по делото.

Видно от представената по делото разписка, препис от горното определение е връчен на жалбоподателя на 29.03.2018г. Към днешна дата е представен единствено препис от жалбата за ответната страна. Изискуемата държавна такса не е заплатена. По отношение на същата не е налице искане от жалбоподателя за освобождаване от плащането й, респ. не са представени доказателства по смисъла на чл.144 АПК, вр. чл.83, ал.2 ГПК, за наличие на основание за освобождаване от задължението за заплащане на държавна такса.

С посоченото по- горе определение жалбоподателят  е уведомен за последиците при неотстраняване на нередовностите по депозираната жалба.

По тези съображения съдът намира, че са налице основанията на чл. 158, ал.3 от АПК за оставяне на депозираната жалба без разглеждане.

         Воден от горното, съдът

 

                                     

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалба на А.Б.Ш. –лишен от свобода, изтърпяващ наказанието си в Затвора – Плевен, против заповед № 156/08.02.2018 год. на Началника на Затвора –Плевен, с която е постановен отказ да бъде заменен режимът на изтърпяване на наказанието „доживотен затвор“ от „специален“ на „строг“.

ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело № 299  по описа за 2018г. на Административен съд-Плевен.

Определението подлежи на оспорване с частна жалба пред Върховен административен съд, чрез Административен съд-Плевен, в 7-дневен срок от получаване на съобщението.

Препис от определението да се изпрати на страните.        

                                                                                                                                                                                            СЪДИЯ: