ОПРЕДЕЛЕНИЕ

383

гр.Плевен, 20.03.2018 г.

 

Административен съд – Плевен, шести състав, в закрито заседание на двадесети март две хиляди и осемнадесета година, в състав:

                                         

Съдия: Снежина Иванова

 

 

като разгледа докладваното от съдията административно дело № 269/2018 г. по описа на Административен съд - Плевен, за да се произнесе взе предвид следното:

Административното дело е образувано по жалба на Р.И.М.,***, *** „Стара гара“ срещу решение № 15-РД06-0007/27.02.2018 година на директор на Регионална дирекция за социално подпомагане гр. Плевен.

Съдът установи, че жалбата е нередовна и следва да бъде оставена без движение и в 7-дневен срок от получаване на определението  А. следва да внесе държавна такса в размер на 10 лева по сметка на Административен съд –Плевен и представи вносна бележка в деловодството на съда  ида посочи актът, който оспорва, тъй като  с процесното решение е отхвърлена жалбата му срещу заповед № ЗСПД8Д-ЕН/783 от 02.02.2018 година на директор на Дирекция „Социално подпомагане“ гр. Плевен и в тези случая пред съда на обжалване подлежи не решението на директора на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ , а заповедта на директора на Дирекция „Социално подпомагане“ гр. Плевен, както е посочено и в самото решение. Съдът е указал на лицето, че  при неотстраняване на нередовностите в срок на основание чл. 158, ал. 3 от АПК , жалбата ще бъде оставена без разглеждане.

С молба от 20.03.2018 година лицето внася държавна такса от 10 лева и посочва, че оспорва решение № 15-РД06-0007 от 27.02.2018 година.

Съдът намира, че жалбата на лицето е недопустима, тъй като както е посочено в определението до М., с което е оставена жалбата без движение, в случаите, когато  с решението на директора на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ е отхвърлена жалбата, то на обжалване пред съда подлежи заповедта на директора на дирекция „Социално подпомагане“, а не решението. Това е указано и в решението от 27.02.2018 година. Въпреки изричното указание в решението, че на обжалване подлежи заповедта на директора на Дирекция „Социално подпомагане“ Плевен и изричното такова в определението на съда, то лицето посочва, че оспорва решение от 27.02.2018 година на директора на Регионална дирекция „Социално подпомагане“..

Предвид горепосоченото съдът намира, че жалбата е недопустима, тъй като е подадена срещу решение , не подлежи на оспорване.

Мотивиран от изложеното и на основание чл. 159, т. 1 от АПК, Административен съд – Плевен, шести състав,

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Оставя без разглеждане жалба на Р.И.М.,***, *** „Стара гара“ срещу решение № 15-РД06-0007/27.02.2018 година на директор на Регионална дирекция за социално подпомагане гр. Плевен.

Препис от определението да се връчи на лицето и директор на РДСП –Плевен.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Върховен административен съд в 7-дневен срок от съобщаването му на страните.

 

 

 

 

СЪДИЯ: