О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

№ 432

 

гр.Плевен, 27 март 2018 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, ІІ състав, в закрито съдебно заседание на двадесет и седми март две хиляди и осемнадесета година, в състав:

        

                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ ГОСПОДИНОВ

                                                        

като разгледа докладваното от съдията Господинов административно дело № 231/2018 г. по описа на Административен съд – Плевен, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството е образувано е по жалба на Д.Н.К., чрез адв. В. М. от АК- Плевен, със съдебен адрес ***, против принудителна административна мярка по чл.171, т.5 ЗДвП, изразяваща се в преместване на МПС- л.а „Шкода Фабия“ с ДКН № СВ *** КН без знанието на неговия собственик или на упълномощения от него водач,  обективирана в протокол № 001406 от 15.02.2018г. на ОП „Център за градска мобилност“ при Община- Плевен, както и срещу мълчалив отказ на автопатрул при ОД на МВР гр. Плевен за издаване на АУАН.

С определение № 326/06.03.2018г. по настоящето дело жалбата е оставена без движение, като настоящият съд е указал на жалбоподателя да отстрани в 7- дневен срок от съобщението следните нередовности:

Да  внесе  държавна такса по сметка на Административен съд- град Плевен в размер на 10 (десет) лева и да представи  платежния документ по делото, да уточни административния акт и мълчаливия отказ, които обжалва и да конкретизира ответника, както и да представи адвокатско пълномощно, от което да е видно, че адв. В. М. е оправомощен да подаде жалба против оспорвания адм. акт, респ. мълчалив отказ и да представлява жалбоподателя в настоящето производство. Жалбоподателят е предупреден за последиците от неизпълнение в срок на дадените указания.

Видно от приложената в делото разписка, препис от горното определение е връчен на адв. М., който го е приел от името на жалбоподателя на 13.03.2018г. Към днешна дата нередовностите не са отстранени, поради което са налице основанията на чл. 158, ал.3 от АПК за оставяне на депозираната жалба без разглеждане.

                   Воден от горното, съдът

 

                                     

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалба на Д.Н.К., чрез адв. В. М. от АК- Плевен, със съдебен адрес ***, против принудителна административна мярка по чл.171, т.5 ЗДвП, изразяваща се в преместване на МПС- л.а „Шкода Фабия“ с ДКН № СВ *** КН без знанието на неговия собственик или на упълномощения от него водач,  обективирана в протокол № 001406 от 15.02.2018г. на ОП „Център за градска мобилност“ при Община- Плевен, както и срещу мълчалив отказ на автопатрул при ОД на МВР гр. Плевен за издаване на АУАН.

ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело № 213  по описа за 2018г. на Административен съд-Плевен.

Определението подлежи на оспорване с частна жалба пред Върховен административен съд, чрез Административен съд-Плевен, в 7-дневен срок от получаване на съобщението.

Препис от определението да се изпрати на страните.        

                                                                                                                                                                                            СЪДИЯ: