О   П   Р   Е   Д   Е   Л   Е   Н   И   Е

 

№ 338

гр. Плевен, 08.03.2018г.

 

 

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД – ПЛЕВЕН, ІІІ-ти състав, в закрито съдебно заседание  на осми март  2018г. в състав 

Председател: съдия Елка Братоева

Като разгледа докладваното от съдия Братоева адм.д. № 205/2018г. по описа на съда, за да се произнесе взе предвид следното:

 

 

Административното дело е образувано по жалба на Д.Т.Б. *** срещу незаконосъобразно бездействие на УМБАЛ „Д-р Г. Странски“ ЕАД – Плевен по нейна жалба Вх. № 13400/27.11.2017г. във връзка с неистински документи за донорство.

Производството е по чл. 145 и следващите от АПК.

Съдът е оставил жалбата без движение на осн. чл. 158 ал.1 от АПК с указания: в 7-дневен срок жалбоподателката да внесе д.т. 10 лв. и приложи платежния документ по делото; да посочи в какво се изразява фактическото бездействие, в какво се състои неговата незаконосъобразност и какво е искането към съда; да посочи доказателствата, които иска да бъдат събрани и да приложи писмените, с които разполага. Предупредена е, че при неизпълнение – жалбата ще бъде оставена без разглеждане, а делото прекратено.

В същото време препис от жалбата е изпратен на посочения в жалбата ответник - УМБАЛ „Д-р Г. Странски“ ЕАД – Плевен за становище по жалбата в 7-дневен срок от съобщението, като е изискано и заверено копие на пълната административна преписка, вкл. посочената жалба Вх. № 13400/27.11.2017г. и документите за донорство.

Ответникът прилага административната преписка по жалбата, други жалби и документи, свързани със здравословното състояние на жалбоподателката. От тях е видно, че същата е с установена диагноза „параноидна шизофрения“, по повод на което е била освидетелствана и настанявана на задължително лечение по решение на съда в края на 2014г. Ответникът е приложил становище на лекуващия лекар на жалбоподателката, че твърденията й за подадени документи за донорство в деловодството на болницата са проява на заболяването й, което се изразява в клинично установени фундаментални разстройства в емоциите, волята и мисленето на фона на професионална и социална дисфункция и деструкция на възприемането и представянето на реалността или в случая се касае за болестни преживявания с фантастно и абсурдно съдържание на параноидните налудности.

Съобщението с указанията е връчено на жалбоподателката на 23.02.2018г.

До изтичане на указания 7-дневен срок и до постановяване на настоящото определение, жалбоподателката не е внесла дължимата държавна такса, както и не е изпълнила останалите указания, с което не е отстранила констатираните нередовности по чл. 150 ал.1 т.5,6,7, ал.2 и чл. 151 т.3 от АПК.

Жалбата не отговаря на минималните изисквания за редовност, което не позволява да бъде очертан предметът на спора, с който е сезиран съдът. Не е внесена и дължимата държавна такса, което е друго условие за разглеждане на искането.

Ето защо жалбата следва да се остави без разглеждане, а образуваното съдебно производство да се прекрати на осн. чл. 158 ал.3 от АПК.

Водим от горното съдът

 

 

О      П      Р       Е       Д       Е       Л       И :

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата на Д.Т.Б. *** срещу незаконосъобразно бездействие на УМБАЛ „Д-р Г. Странски“ ЕАД – Плевен по нейна жалба  Вх. № 13400/27.11.2017г. във връзка с неистински документи за донорство.

ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело № 205/2018г. по описа на Административен съд – Плевен.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се обжалва с частна жалба пред Върховен Административен съд, подадена чрез Административен съд – Плевен в 7-дневен срок от съобщението.

ПРЕПИС от определението да се изпрати на страните.

 

 

                                                        С  Ъ  Д  И  Я :