ОПРЕДЕЛЕНИЕ

№ 361

   гр.Плевен, 13 Март 2018 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, тричленен състав, в закрито съдебно заседание на тринадесети март две хиляди и осемнадесета година, в състав:

 

                                         ПРЕДСЕДАТЕЛ: Полина Богданова-Кучева

                                                    ЧЛЕНОВЕ: Цветелина Кънева

                                                                           Снежина Иванова 

 

като разгледа докладваното от съдията Кънева адм.дело №180/2018 г. по описа на Административен съд – Плевен, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството по делото е образувано по протест на Йорданка Антонова-Прокурор при Окръжна прокуратура Плевен срещу чл.14 ал.3 и чл.18 ал.1 т.9 от Правилник за организацията и дейността на Общински съвет Гулянци, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, мандат 2015-2019г.

В протеста се сочи, че протестираните норми противоречат на Закона за местното самоуправление и местната администрация и се иска тяхната отмяна. Направено е искане за присъждане на разноски.

Препис от протеста е изпратен на Общински съвет-Гулянци за сведение и представяне на преписката, образувана по приемане на протестираните норми.

По делото е представен документ за внесена по сметка на Държавен вестник държавна такса в размер на 20лева за обнародване на съобщение за оспорването.

С писмо вх.№1019/06.03.2018г. от Общински съвет Гулянци са представени доказателства, че с Решение №426/23.02.2018г.на ОбС-Гулянци са отменени протестираните норми от Правилник за организацията и дейността на Общински съвет Гулянци, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, мандат 2015-2019г.

От вносителя на протеста е дадено становище вх.№1126/13.03.2018г., в което се посочва, че делото следва да бъде прекратено, тъй като протестираните норми са отменени. Направено е искане за присъждане на разноски по делото в размер на 20лева-такса за публикуване на обявлението в ДВ.

Предвид представените доказателства, съдът намира, че е налице оттегляне на протестираните норми и липсва предмет на оспорване, поради което и на основание чл.159 т.3 във вр. с чл.156 във вр. с чл.196 от АПК протеста следва да бъде оставен без разглеждане, а производството по делото прекратено. Доколкото протестиращата страна е направила разноски по делото в размер на 20лева, същите следва да и бъдат присъдени на основание чл.143 ал.2 от АПК.

Воден от горното, съдът

 

                                               ОПРЕДЕЛИ:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ протеста на Йорданка Антонова-Прокурор при Окръжна прокуратура Плевен срещу чл.14 ал.3 и чл.18 ал.1 т.9 от Правилник за организацията и дейността на Общински съвет Гулянци, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, мандат 2015-2019г.

ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело №180 по описа за 2018г. на Административен съд Плевен.

ОСЪЖДА Община Гулянци да заплати в полза на Окръжна прокуратура Плевен направените по делото разноски за обнародване в Държавен вестник в размер на 20 лева (двадесет лева).

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред ВАС в 7-мо дневен срок от съобщението за изготвянето му.

Препис от определението да се изпрати на страните.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                                                   ЧЛЕНОВЕ: 1.                                  2.