О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

№ 287

 

гр.Плевен, 28.02.2018 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, II-ри състав, в закрито съдебно заседание на двадесет и осми февруари две хиляди и осемнадесета година, в състав:

 

                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: Николай Господинов 

 

като разгледа докладваното от съдията административно дело № 170/2018г. по описа на Административен съд – Плевен, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

В Административен съд Плевен е подадена искова молба /ИМ/ от  В.В.К., изтърпяващ наказание „лишаване от свобода“ в Затвора- Белене, против Л. П., служител на Затвора- Белене, с която е предявен иск за обезщетение на причинени неимуществени вреди  с размер на претенцията 1 /един/ лев.

С определение от № 228/12.02.2018г. съдът е указал на ищеца да отстрани нередовностите по исковата молба, като конкретизира ответника  и правното основание на претенцията си, да посочи конкретно в какво се състоят причинените му неимуществени вреди, както и да посочи изрично в какво се състои искането му до настоящия съд съгласно чл. 127, ал.1 , т.5 от ГПК. Указано е и внасяне на държавна такса за образуване на производството.Ищецът е предупреден за последствията от неизпълнение на дадените указания.

В указания срок по делото не е депозирано уточнение съобразно дадените указания, не е внесена и държавна такса за образуване на производството.

Неизпълнението на указанията на съда съставлява основание за връщане на исковата молба, съобразно разпоредбата на чл.144 АПК вр. чл.129, ал.3 от ГПК.

Воден от горното, съдът

 

                                      ОПРЕДЕЛИ:

 

ВРЪЩА искова молба на В.В.К., изтърпяващ наказание „лишаване от свобода“ в Затвора- Белене, с която е предявен иск против Л. П.- служител на Затвора- Белене, за обезщетение на причинени неимуществени вреди с размер на претенцията 1 /един/ лев.

ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело № 170 по описа за 2018 г. на Административен съд-Плевен.

Определението подлежи на оспорване с частна жалба пред Върховен административен съд, чрез Административен съд-Плевен, в 7-дневен срок от получаване на съобщението.

Препис от определението да се изпрати на л.св. В.В.К..   

                                                                                                                                                                                            СЪДИЯ: