ОПРЕДЕЛЕНИЕ

498

гр.Плевен, 17.04.2018 г.

 

Административен съд – Плевен, шести състав, в закрито съдебно заседание на седемнадесети април  две хиляди и осемнадесета година, в състав:

 

                                          Съдия-докладчик: Снежина Иванова

 

като разгледа докладваното от съдията административно дело № 167 по описа за 2018 на Административен съд - Плевен, за да се произнесе взе предвид следното:

Административното дело е образувано  по жалба на И.Х.И., изтърпяващ наказание в Затвора Белене, в която описва, че обжалва бездействие на началника Затвора Белене  -неизвършване на фактически действия по см на чл. 15, ал. 1 , т. 3 от ЗИНС – предприемане на съответни действия, за да бъде снимано лицето за издаване на нова лична карта.

         В съдебно заседание на 03.04.2018 година е представено от Х. писмо от директора на ОД на МВР Плевен, в което го уведомява, че на 06.03.2018 година служители от ОД на МВР Плевен са посетили Затвора Белене и са приели заявление за лична карта на Х. и заявлението е изпратено до ОД на МВР Шумен, тъй като постоянния адрес на лицето е там и където следва да бъде издадена лична карта. В съдебно заседание оспорващият посочва, че е сниман на 06.03.2018 година, но цяла година са бездействали. Съдът е изискал данни от ответника за извършеното посещение на 06.03.2018 година и заснемане на лицето с оглед издаване на лична карта.

         С  писмо от 16.04.2018 година до съда е изпратено писмо от директора на ОД на МВР Плевен до началника на Затвора Белене, в което се посочва, че заявление за издаване на лична карта на Х. е прието на 06.03.2018 година, изпратено е до ОД на МВР Шумен на 12.03.2018 година и е издадена лична карта на 27.03.2018 година, която ще бъде връчена на лицето на 12.04.2018 година.

Предвид горепосоченото съдът намира, че искането на Х. няма предмет, тъй като са предприети съответни действия от администрацията на Затвора Белене за заснемането му и попълване на заявление за издаване на лична карта и същия няма правен интерес от подаване на жалба и следва жалбата да бъде оставена без разглеждане, а съдебното производство да бъде прекратено.

Предвид горепосоченото и на основание чл. 159, т. 4 от АПК, Административен съд –Плевен, шести състав

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Оставя без разглеждане жалба на И.Х.И., изтърпяващ наказание в Затвора Белене, в която описва, че обжалва бездействие на началника Затвора Белене  -неизвършване на фактически действия по см на чл. 15, ал. 1 , т. 3 от ЗИНС – предприемане на съответни действия, за да бъде снимано лицето за издаване на нова лична карта.

Прекратява съдебното производство по адм. дело № 167 по описа за 2018 година на Административен съд –Плевен.

Определението да се съобщи на страните.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред върховен административен съд в 7-дневен срок от съобщаването му на страните.

 

 

СЪДИЯ: