ОПРЕДЕЛЕНИЕ

№ 146

 

гр.Плевен, 22.01.2018 г.

 

Административен съд – Плевен, шести състав, в закрито съдебно заседание на двадесет и втори януари две хиляди и осемнадесета година, в състав:

 

                                          Съдия-докладчик: Снежина Иванова

 

като разгледа докладваното от съдия - докладчика  и.адм. д. № 1136 по описа за 2017 година на Административен съд –  Плевен, за да се произнесе взе предвид следното:

         Административното дело е образувано  по искова молба на Е.Ц.И., ЕГН **********,*** с искане за присъждане на обезщетение за претърпени неимуществени вреди – неосигуряване  условия за опазване на здравето, колабиране.

         Съдът е оставил без движение исковата молба като нередовна и и е указал на лицето в 7-дневен срок от получаване на определението да внесе държавна такса в размер на 10 лева по сметка на Административен съд Плевен и представи вносна бележка в деловодството на съда, да посочи период на претенцията, от кои действия и бездействия са причинени и иска ли установяване на незаконосъобразността на действията/бездействията на съответните длъжностни лица. Определението е съобщено  лично на лицето на 10.01.2018 г. като  в указания 7-дневен срок , не са отстранени нередовностите-не е внесена държавна такса.

Предвид горепосоченото съдът намира, че исковата молба следва да бъде върната като нередовна и съдебното производство да бъде прекратено.

Предвид горепосоченото и на основание чл.129, ал. 3 от ГПк вр. чл. 144 от АПК Административен съд –Плевен, шести състав

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Връща искова молба на  Е.Ц.И., ЕГН **********,*** с искане за присъждане на обезщетение за претърпени неимуществени вреди – неосигуряване  условия за опазване на здравето, колабиране.

Прекратява съдебното производство по и.адм. дело № 1136 по описа за 2017 година на Административен съд –Плевен.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Върховен административен съд в 7-дневен срок от съобщаването му.

Определението да се съобщи на Е.Ц.И. и ГДИН, гр. София.

 

 

                                                     СЪДИЯ: