ОПРЕДЕЛЕНИЕ

№ 263

гр.Плевен, 21.02.2018 г.

 

Административен съд – Плевен, шести състав, в закрито заседание на двадесет и първи  февруари две хиляди и осемнадесета година, в състав:

                                         

Съдия- докладчик: Снежина Иванова

 

като разгледа докладваното от съдията административно дело № 114/2018 г. по описа на Административен съд - Плевен, за да се произнесе взе предвид следното:

Административното дело е образувано по жалба от С.Т. *** с искане за отмяна като незаконосъобразно и обявяване на нищожност на изричен отказ решение с изх. № 5418/28.12.2017 година на административен ръководител – председател на Районен съд –Плевен.

Съдът е установил, че жалбата е нередовна, тъй като не е приложена вносна бележка за внесена държавна такса в размер на 10 лева по сметка на АС-Плевен, същата не е подписана , подадена е след срока за оспорване, тъй като решението е връчено на 05.01.2018 година, а жалбата е подадена по ел. поща на 29.01.2018 година т.е. след изтичане на 14-дневения срок за оспорване по чл. 149, ал. 1 от АПК и е указал на лицето да отстрани нередовностите в 7-дневен срок от получаване на определението.

Определението е връчено на майката на оспорващия на 07.02.2018 година и в указания срок не са отстранени нередовностите и съдът намира, че следва да остави жалбата без разглеждане и да прекрати съдебното производство.

Мотивиран от изложеното и на основание чл. 158, ал. 3  от АПК, Административен съд – Плевен, шести състав,

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Оставя без разглеждане жалба на С.Т. *** с искане за отмяна като незаконосъобразно и обявяване на нищожност на изричен отказ решение с изх. № 5418/28.12.2017 година на административен ръководител – председател на Районен съд –Плевен.

Прекратява съдебното производство по адм. дело № 114 по описа за 2018 година на Административен съд –Плевен.

Преписи  от настоящото определение да се изпратят на оспорващия и на председателя на РС-Плевен.

Определението може да се оспорва с частна жалба пред Върховен административен съд в 7 -дневен срок от съобщението до страните.

                                                                                                               

 

СЪДИЯ-ДОКЛАДЧИК: