ОПРЕДЕЛЕНИЕ

7

гр.Плевен, 03.01.2018 г.

 

Административен съд – Плевен, шести състав, в закрито заседание на трети януари две хиляди и осемнадесета  година, в състав:

 

                                          Съдия-докладчик: Снежина Иванова

 

като разгледа докладваното от съдията  исково административно дело № 1103 по описа за 2017г. на Административен съд - Плевен, за да се произнесе взе предвид следното:

Делото е образувано по искова молба на  Д.В.Д., ЕГН **********,*** срещу Областна дирекция на МВР гр. София-област, гр. София , бул. „Гео Милев“ № 71 с правно основание чл.1 от ЗОДОВ, с който претендира вреди от отменено с влязло в сила съдебно решение наказателно постановление №17-0263-000336/19.06.2017 г. на началник РУ гр. Етрополе, представляващи платено възнаграждение за един адвокат, който го е представлявал в производството пред съда по обжалване на НП. Претендира се заплащане на сума в размер на 1000 лева, ведно със законната лихва, считано от датата на установяване на административното нарушение до окончателното плащане на сумата, както и направените в настоящото производство разноски.

Съдът с определение  от 15.12.2017 година е оставил без движение исковата молба като нередовна и е указал на ищеца в 7-дневен срок от получаване на съобщението да внесе държавна такса в размер на 10 лева по сметка на Административен съд Плевен и представи вносна бележка в деловодството на съда, като при неизпълнение на указанието в срок, исковата молба ще бъде върната.  Определението е съобщено  на  майката на ищеца на 20.12.2017 година със задължение да го уведоми, като  в указания 7-дневен срок , не са отстранени нередовностите.

Предвид горепосоченото съдът намира, че исковата молба следва да бъде върната като нередовна и съдебното производство да бъде прекратено.

Предвид горепосоченото и на основание чл.129, ал. 3 от ГПк вр. чл. 144 от АПК Административен съд –Плевен, шести състав

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Връща искова молба на Д.В.Д., ЕГН **********,*** срещу Областна дирекция на МВР гр. София-област, гр. София , бул. „Гео Милев“ № 71 с правно основание чл.1 от ЗОДОВ, с която претендира вреди от отменено с влязло в сила съдебно решение наказателно постановление №17-0263-000336/19.06.2017 г. на началник РУ гр. Етрополе, представляващи платено възнаграждение за един адвокат, който го е представлявал в производството пред съда по обжалване на НП и заплащане на сума в размер на 1000 лева, ведно със законната лихва, считано от датата на установяване на административното нарушение до окончателното плащане на сумата, както и направените в настоящото производство разноски.

Прекратява съдебното производство по и.адм. дело № 1103 по описа за 2017 година на Административен съд –Плевен.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Върховен административен съд в 7-дневен срок от съобщаването му.

Определението да се съобщи на Д. и на ОД на МВР гр. София.

 

                                                     СЪДИЯ: