ОПРЕДЕЛЕНИЕ

№ 234

гр.Плевен, 13 Февруари 2018 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, ІV-ти състав, в закрито съдебно заседание на тринадесети февруари две хиляди и осемнадесета година, в състав:                                                        

                                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветелина Кънева

 

като разгледа докладваното от съдията административно дело № 90/2018г. по описа на Административен съд – Плевен, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството по делото е образувано по предявена искова молба от  Д.В.Д. *** срещу Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи-Плевен, с посочено правно основание чл.1 ал.1 от ЗОДОВ, и с която се претендира присъждане на обезщетение в размер на 1000лв. за претърпени имуществени вреди, изразяващи се в направени по административно-наказателно производство по обжалване на Наказателно постановление №17-0374-000555/26.06.2017г. на Началник РУ-Червен бряг при ОД на МВР-Плевен разноски за адвокатско възнаграждение, ведно със законната лихва върху сумата, считано от деня на влизане в сила на решението на районния съд до окончателното им изплащане.

            При проверка редовността на исковата молба съдът е дал указание на ищеца да представи по делото, в 7-мо дневен срок, документ за внесена по сметка на Административен съд-Плевен държавна такса в размер на 10лв. Ищецът е предупреден за последствията от неизпълнение на указанията. От Районен съд-Червен бряг е изискано за прилагане към настоящето дело НАХД №479/2017г. по описа на съда, което е представено.

Съобщението за оставане исковата молба без движение е връчено лично на Д. на 31.01.2018г., като същото е редовно оформено. В указания срок-07.02.2018г. (сряда-работен ден) и към настоящия момент от страна на Д. не е представен по делото документ за внесена дължима държавна такса. При служебно извършена проверка в счетоводството на съда се установява, че такава не е и внесена от ищеца. Ето защо, като нередовна исковата молба следва да бъде оставена без разглеждане и върната на ищеца, а производството по настоящето дело да бъде прекратено.

Воден от горното и на основание чл.129 ал.3 от ГПК във вр. с чл.144 от АПК, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ И ВРЪЩА исковата молба на Д.В.Д. *** срещу Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи-Плевен, с посочено правно основание чл.1 ал.1 от ЗОДОВ, и с която се претендира присъждане на обезщетение в размер на 1000лв. за претърпени имуществени вреди, изразяващи се в направени по административно-наказателно производство по обжалване на Наказателно постановление №17-0374-000555/26.06.2017г. на Началник РУ-Червен бряг при ОД на МВР-Плевен разноски за адвокатско възнаграждение, ведно със законната лихва върху сумата, считано от деня на влизане в сила на решението на районния съд до окончателното им изплащане.

ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело №90 по описа за 2018г. на Административен съд-Плевен.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Върховен административен съд в 7-мо дневен срок от съобщаването му.

Препис от определението да се изпрати на Д.Д. ***.

 

                                                                                              СЪДИЯ: