О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

34

 

гр.Плевен, 05 януари 2018 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, ІІ състав, в закрито съдебно заседание на пети януари две хиляди и осемнадесета година, в състав:

        

                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ ГОСПОДИНОВ

                                                        

като разгледа докладваното от съдията Господинов административно дело № 1083/2017 г. по описа на Административен съд – Плевен, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството е по реда на чл. 145 АПК вр. чл.63, ал.3 от Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража .

Образувано е по жалба на Н.Т.Т., ЕГН ********** –лишен от свобода, изтърпяващ наказанието си в Затвора – Белене, против отказ на ГДИН- София за преместване на лишения от свобода в Затвора- гр. Варна.

С определение № 1507/13.12.2017г. по настоящето дело жалбата е оставена без движение, като настоящият съд е указал на лишения от свобода Т. да отстрани в 7- дневе срок от съобщението следните нередовности:

-         Да посочи доказателствата, които иска да бъдат събрани;

-         Да представи документ за внесена държавна такса в размер на 10 лв. по сметка на административен съд- Плевен;

-         Да предостави препис от жалбата с отстранени нередовности за ответната страна по делото.

Видно от разписка на л. 9 от настоящето дело, препис от горното определение е връчен на жалбоподателя на 18.12.2017г. Към днешна дата нередовностите не са отстранени, поради което са налице основанията на чл. 158, ал.3 от АПК за оставяне на депозираната жалба без разглеждане.

         Наред с горното е налице и друго основание за оставяне без разглеждане на жалбата и прекратяване на производството по делото.

         От постъпило писмо /л.6 от делото/ на  ВПД Гл. Директор ГДИН с рег. № 11814/05.12.2017г. е видно, че със заповед № Л-2218 от 28.04.2017г. на началник сектор „СДВРП“ Ю. Ш. е отхвърлена молбата на осъдения за преместване в Затвора- гр. Варна. Горната заповед е била предмет на съдебен контрол по жалба на лишения от свобода Т. *** с решение № 370/08.08.2017г. е отхвърлил жалбата  на лишения от свобода. Тоест по същия въпрос вече е постановен съдебен акт, който, както е видно от изисканото и приложено към настоящето производство АД № 429/2017г. на АС- Плевен, е влязъл в законна сила на датата на постановяването му, тъй като е необжалваем.

Въпреки това Т. отново е сезирал ГДИН със същото искане /без да е налице каквато и да е промяна в обстоятелствата/ и обжалваният от него „отказ“ не съставлява нов, подлежащ на оспорване административен акт, а единствено писмен отговор, базиран на вече развило се и приключило с окончателен съдебен акт административно правоотношение.Ето защо настоящият съд намира, че са налице и основанията на чл.159, т.6 АПК, тъй като е налице влязло в сила решение по същия въпрос.

         Воден от горното, съдът

 

                                      О П Р Е Д Е Л И:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалба на Н.Т.Т., ЕГН ********** –лишен от свобода, изтърпяващ наказанието си в Затвора – Белене, против отказ на ГДИН- София за преместване на лишения от свобода в Затвора- гр. Варна.

ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело № 1083 по описа за 2017 г. на Административен съд-Плевен.

Определението подлежи на оспорване с частна жалба пред Върховен административен съд, чрез Административен съд-Плевен, в 7-дневен срок от получаване на съобщението.

Препис от определението да се изпрати на страните.        

                                                                                                                                                                                            СЪДИЯ: