ОПРЕДЕЛЕНИЕ

208

гр.Плевен, 7 Февруари 2018 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, ІV-ти състав, в закрито съдебно заседание на седми февруари две хиляди и осемнадесета година, в състав:

 

                                                               Председател: Цветелина Кънева

 

като разгледа докладваното от съдията Кънева адм. дело № 79/2018 г. по описа на Административен съд – Плевен, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството по делото е образувано по жалба (наречена молба) от л.св.А.Я.А., изтърпяващ наказание в Затвора Белене, срещу Заповед №Л-559/19.12.2017г. на ВПД Главен директор на ГДИН-София, с която е наредено на основание чл.58 от ЗИНЗС и т.3.5 от Заповед №Л-919/08.03.2017г. на главен директор на ГДИН лишеният от свобода А. да бъде преведен в ЗООТ към Затвора Ловеч за доизтърпяване на наложеното наказание.

В жалбата се сочи, че лишеният от свобода отказва да бъде преместен в Затвора Ловеч, тъй като в Затвора Белене работи и се намира по-близко до роднините си. Моли се жалбата да бъде уважена.

Жалбата е редовна, но е недопустима за разглеждане по същество. Съображенията за това са следните:

Видно от доказателствата по делото е, че със Заповед Л-120/10.01.2018г. на ВПД Главен директор на ГДИН София, по предложение на Началника на Затвора Белене и на основание чл.62 ал.1 т.1 от ЗИНЗС, е отменена обжалваната Заповед №Л-559/19.12.2017г. на ВПД Главен директор на ГДИН-София.

Налице е хипотезата на чл.156 ал.1 от АПК, съгласно която при всяко положение на делото административният орган може да оттегли изцяло или частично оспорения акт, като за оттеглянето преди първото по делото заседание не е необходимо съгласието на оспорващия по аргумент от ал.2 на чл.156 от АПК. Т.е. в конкретния случай не е налице акт, който да бъде предмет на съдебното производство.

Ето защо и съгласно чл.159 т.3 от АПК жалбата на л.св.А. срещу Заповед №Л-559/19.12.2017г. на ВПД Главен директор на ГДИН-София следва да бъде оставена без разглеждане, а производството по делото да бъде прекратено.

Воден от горното, съдът

 

                                               ОПРЕДЕЛИ:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата на л.св.А.Я.А., изтърпяващ наказание в Затвора Белене, срещу Заповед №Л-559/19.12.2017г. на ВПД Главен директор на ГДИН-София.

 ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело №79 по описа за 2018 г. на Административен съд-Плевен.

Определението подлежи на оспорване с частна жалба пред Върховен административен съд, чрез Административен съд-Плевен, в 7-дневен срок от получаване на съобщението.

Препис от определението да се изпрати на л.св.А. и на ВПД Главен директор на ГДИН.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      СЪДИЯ: