ПРОТОКОЛ

 

Година 2018                                                               Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                                 ЧЕТВЪРТИ състав

На тридесет и първи януари две хиляди и осемнадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

 

Секретар ВЕНЕРА МУШАКОВА

Сложи за разглеждане докладваното от съдия КЪНЕВА

Административно дело № 1067 по описа за 2017 г.

 

На именното повикване в 11.30 часа се явиха:

ОСПОРВАЩИЯТ Р.Д.Р. – редовно призован, се явява лично и се представлява от адвокат М.П. с пълномощно по делото.   

ОТВЕТНИКЪТ К. И. Р. – ПОЛИЦЕЙСКИ ИНСПЕКТОР ПРИ РУ-БЕЛЕНЕ КЪМ ОД НА МВР - ПЛЕВЕН – редовно призован, не се явява, не се представлява.

По делото е депозирано писмо вх. № 525/31.01.2018 г.  от ответника, в което се заявява, че оспорената в настоящото производство заповед е оттеглена като е издадена Заповед № 241з-35/30.01.2018 г., поради което се моли и настоящото производство да бъде прекратено.  

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

АДВОКАТ П. – Не възразявам да се приеме писмото и да се прекрати производството. В случай, че прекратите производството, тъй като делото е инициирано по повод неправомерно издадена заповед, както се вижда и от представената в днешното съдебно заседание заповед, с която се оттегля процесната заповед, моля да ни бъдат присъдени сторените разноски само по отношение на договореното и платено адвокатско възнаграждение, за което представям списък по чл. 80 от ГПК.

Съдът намира, че ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да бъде даден, доколкото от изрично представените доказателства от ответника се установява, че оспорената в настоящото производство Заповед № 17-0241-000126/23.11.2017 г. е оттеглена със Заповед № 241з-35/30.01.2018 г.. Съдът счита, че са налице предпоставките по чл. 156, ал. 1 от АПК, съгласно която при всяко положение на делото административният орган може да оттегли изцяло или отчасти оспорения акт или да издаде акта, чието издаване е отказал. Оттегляното на оспорената в настоящото производство заповед е сторено преди първото по делото съдебно заседание, поради което не е необходимо и съгласието на оспорващия, но неговият пълномощник не възразява видно от изрично заявеното в днешното съдебно заседание. Съдът намира, че производството по настоящото дело следва да бъде прекратено на основание чл. 159, т. 3 от АПК.

С оглед направеното своевременно искане както в жалбата, така и в днешното съдебно заседание за присъждане на сторените по делото разноски и предвид нормата на чл. 143, ал. 2 от АПК следва юридическото лице към което е ответникът по делото да бъде осъдено да заплати и сторените разноски от жалбоподателя в размер на 500 лева, съгласно представения по делото списък по чл. 80 от ГПК.

Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ: № 186

 

 НЕ ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата на Р.Д.Р. срещу Заповед за прилагане на принудителна административна мярка Заповед № 17-0241-000126/23.11.2017 г. на Полицейски инспектор при РУ – Белене към ОД на МВР – Плевен.

ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело № 1067 по описа за 2017 г. на Административен съд – Плевен.  

ОСЪЖДА ОД на МВР – Плевен да заплати в полза на Р.Д.Р. с ЕГН ********** направените по делото разноски в размер на 500 лева, представляващи заплатено адвокатско възнаграждение за един адвокат съобразно представен по делото списък по чл. 80 от ГПК.

Определението подлежи на обжалване в 7-дневен срок от днес за жалбоподателя и в 7- дневен срок от получаване на съобщението за ответника с частна жалба пред Върховен административен съд на Република България.

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 11.36 часа.

 

         СЕКРЕТАР:/п/                                         ПРЕДСЕДАТЕЛ:/п/