О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

91

град Плевен, 12.01.2018 година

Административен съд – Плевен, втори състав, в закрито съдебно заседание на дванадесети януари две хиляди и осемнадесета година,  в състав:

                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ:Николай Господинов

като разгледа докладваното от съдията  административно дело № 64 по описа на Административен съд – Плевен за 2018г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

         Производството по делото е образувано по жалба от В.Й.К. ***, в качеството му на досегашен управител на „АСПАРУХОВ ВАЛ“ ЕООД гр. Кнежа. В жалбата се твърди незаконосъобразност при назначаването на нов управител на дружеството и се развиват подробни аргументи в тази насока. В заключение е направено искане за спиране вписването по партидата на дружеството „АСПАРУХОВ ВАЛ“ ЕООД гр. Кнежа к ЕИК 816088636 на нови обстоятелства, а именно нов управител в лицето на М. Д. Х., до произнасяне на Административен съд- Плевен по законосъобразността на неговото назначаване.

         Съгласно разпоредбата на чл.19, ал.5 от Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, регистърното производство се спира въз основа на акт на съда на основание чл. 536 от Гражданския процесуален кодекс, както и в предвидени от Търговския закон случаи. Тъй като се касае за вписване на нов управител на търговско дружество, настоящият съд намира, че компетентен да се произнесе по направеното искане за спиране на вписването е съответния регистърен съд по седалището на дружеството, а именно Окръжен съд- Плевен. Ето защо делото следва да бъде изпратено по подсъдност на този съд.

         Водим от горното и на осн. чл. 135,ал. 2 от АПК, съдът

 

 

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

         ПРЕКРАТЯВА производството по адм.д. № 64/2018г. по описа на Административен съд-Плевен и изпраща делото по подсъдност на Окръжен съд- Плевен.

        Определението не подлежи на обжалване.

 

 

 

                                                                           СЪДИЯ :