ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

45

 

гр. Плевен, 16.01.2017 г.

Административен съд – Плевен, пети състав в закрито заседание на шестнадесети януари две хиляди и седемнадесета година в състав   
                                                        Съдия: Снежина Иванова

 

като разгледа докладваното от съдията адм.дело № 984 по описа за 2016 година на Административен съд – Плевен, за да се произнесе взе предвид следното:

Административното дело е образувано по изпратена по компетентност жалба от Апелативен съд Велико Търново на Т.П. *** с искане за получаване на обезщетение по ЗОСОИ.

Съдът с определение от 21.12.2016 г. е оставил жалбата без движение, като е указал на оспорващия в 7-дневен срок от получаване на определението да плати държавна такса в размер на 10 лева по сметка на Административен съд –Плевен и представи вносна бележка в деловодството на съда, да посочи какво обжалва, кой административен акт, действие или бездействие на административен орган, какво точно е искането му до съда. Указано е, че при неизпълнение на указанието в срок, жалбата като нередовна ще бъде оставена без разглеждане и ще бъде прекратено съдебното производство.

С молба от 09.01.2017 година Т. Ш.  посочва за искане до областен управител на област Плевен от 07.10.2010 година по ЗОСОИ и посочва, че не е съгласен ,че жалбата му е оставена от настоящия съд без движение  и иска да бъде разгледана. Посочва, че е незаконосъобразно да му бъдат искани пари по ЗОСОИ и заявлението по този закон е постановка и иска да му бъде изпратено писмо от 28.11.2016 година от Апелативен съд-В.Търново и отделен отговор от областен управител.

Съдът намира, че Ш. не е изпълнил указанията за съда за отстраняване на нередовностите на жалбата – не е внесена държавна такса и не се посочва кой акт се оспорва и каква е незаконосъобразността му  и жалбата не отговаря на изискванията на чл. 151 от АПК и на основание чл.158 ал.3 от АПК следва да бъде оставена без разглеждане, а производството по делото- прекратено.

Мотивиран от изложеното и на основание чл. 158, ал. 3 и от АПК, Административен съд –Плевен, пети състав

ОПРЕДЕЛИ:

 

Оставя без разглеждане жалба на Т.П. *** по ЗОСОИ.

Прекратява адм. дело № 984 по описа за 2016 година на Административен съд Плевен.

Препис от определението да се връчи на Т.П. Ш..

Определението  подлежи на обжалване с частна жалба пред Върховен административен съд в 7-дневен срок от получаването му от лицето..

 

                                                    СЪДИЯ: