ОПРЕДЕЛЕНИЕ

434

гр.Плевен, 9 Май 2017 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, VІІ-ми състав, в закрито съдебно заседание на девети май две хиляди и седемнадесета година, в състав:                                                                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветелина Кънева

като разгледа докладваното от съдията административно дело № 880/2016 г. по описа на Административен съд – Плевен, за да се произнесе, взе предвид следното:

В Административен съд Плевен е подадена молба-жалба от л.св.К.Й.,***, с която се иска да бъде обърнато внимание на условията в Затвора Белене, като се твърди, че килиите са пренаселени; водата е негодна за пиене и миене; медицинското обслужване е на ниско ниво; администрацията не работи ефективно и бързо; храната е негодна за консумация. Претендира се образуване на дело с цена на иска 20000лева за понесените вреди.

С определение от 07.11.2016г. жалбата, с характер на искова молба, е оставена без движение, като на л.св.Й. е указано в 7-мо дневен срок да посочи от кои незаконосъобразни действия и бездействия са му причинени вредите; какви вреди са му нанесени и от кой административен орган и/или длъжностно лице са причинени; в какво се изразява незаконосъобразността на действията или бездействията; в какво се състои искането; да посочи надлежен ответник, срещу който е насочена исковата претенция; да посочи периода, през който е търпял вредите и за който претендира 20000лева, както и да представи по делото документ за внесена по сметка на съда държавна такса в размер на 10лева. На ищеца е указано какви са последствията от неизпълнение на дадените указания.

Определението е съобщено на л.св.Й. на 11.11.2016г. и в указания срок не са отстранени нередовностите по исковата претенция, поради което след завръщане на съдията-докладчик от дългосрочен отпуск по болест съдът намира, че като нередовна исковата молба следва да бъде оставена без разглеждане и върната на ищеца, а производството по настоящето дело да бъде прекратено.

Воден от горното и на основание чл.129 ал.3 от ГПК във вр. с чл.144 от АПК, съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ И ВРЪЩА исковата молба (наречена молба-жалба) на л.св. К.Й.,***.

ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело №880 по описа за 2016г. на Административен съд-Плевен.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Върховен административен съд в 7-мо дневен срок от съобщаването му.

Препис от определението да се изпрати на л.св.Й..

                                                                                              СЪДИЯ: