ОПРЕДЕЛЕНИЕ

435

   гр.Плевен, 9 Май 2017 год.

                                                       

Административен съд - гр.Плевен, VІІ-ми състав, в закрито съдебно заседание на девети май  две хиляди и седемнадесета година, в състав:

 

                                                                      Председател: Цветелина Кънева

 

като разгледа докладваното от съдията административно дело №731/2016 г. по описа на Административен съд – Плевен и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството по делото е образувано по жалба от „КОНИ-Р” ООД гр.София, представлявано от управителя И.Н., против Решение №РО-75/22.07.2016г. на Директора на Басейнова дирекция „Дунавски район”, с което е отнето Разрешително за водовземане №11590664/26.09.2011г. издадено в полза на „КОНИ-Р” ООД гр.София.

            В жалбата са наведени доводи за нищожност на оспореното решение, като издадено от лице извън кръга на органите по Закона за водите. Иска се неговата отмяна.

С писмото, с което е изпратена административната преписка по издаване на оспореното решение, е подадено възражение по жалбата, в което са изложени съображения за нейната неоснователност.

По делото е депозирана молба вх.№304/25.01.2017г. от „КОНИ-Р” ООД, чрез управителя И.Н., с която се сочи, че се оттегля подадената жалба срещу процесното решение и се моли делото да бъде прекратено.

             Съгласно разпоредбата на чл.155 ал.1 и ал.3 от АПК, при всяко положение на делото оспорващият може да оттегли оспорването или да се откаже от него изцяло или отчасти. Оттеглянето и отказът от оспорването извън съдебно заседание се прави с писмена молба.

След завръщане на съдията-докладчик от дългосрочен отпуск по болест, съдът намира, че депозираната писмена молба по същество представлява десезиране от разглеждане на административноправния спор. Налице са условията на чл.155 ал.1 и ал.3 и чл.159 т.8 от АПК, поради което подадената жалба следва да се остави без разглеждане, а производството по делото да бъде прекратено.

Воден от гореизложеното и на основание чл.159 т.8 във връзка с чл.155 ал.1 и ал.3 от АПК, съдът

 

                                               ОПРЕДЕЛИ:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата на „КОНИ-Р” ООД гр.София, представлявано от управителя И.Н., против Решение №РО-75/22.07.2016г. на Директора на Басейнова дирекция „Дунавски район”, с което е отнето Разрешително за водовземане №11590664/26.09.2011г. издадено в полза на „КОНИ-Р” ООД гр.София.

 

ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело №731 по описа за 2016г. на Административен съд-Плевен.

Определението подлежи на оспорване с частна жалба пред Върховен административен съд в 7-мо дневен срок от получаване на съобщението.

Препис от определението да се изпрати на страните.

 

                                                                                  СЪДИЯ: