ОПРЕДЕЛЕНИЕ

1050

гр.Плевен, 20 Септември 2017 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, VІІ-ми състав, в закрито съдебно заседание на двадесети септември две хиляди и седемнадесета година, в състав:

 

                                                               Председател: Цветелина Кънева

 

като разгледа докладваното от съдията Кънева адм. дело № 719/2017 г. по описа на Административен съд – Плевен, за да се произнесе, взе предвид следното:

В Административен съд Плевен е подадена жалба от Р.И.А., изтърпяващ наказание в Затвора Белене, в която се сочи, че се обжалва Решение №7434/2017г. на ГДИН във връзка с чл.62 ал.1 пр.3 от ЗИНЗС и същото се счита за неправилно.

При проверка редовността на жалбата, съдът е указал на оспорващия да посочи в какво се състои незаконосъобразността на оспореното решение, какво се иска от съда, както и да представи по делото документ за внесена по сметка на Административен съд-Плевен държавна такса в размер на 10лева. Лицето е предупредено за последиците от неизпълнение  на дадените указания.

В изпълнение на определение на съда, с писмо вх.№3094/24.08.2017г. от ГД „ИН” е изпратена преписката, вкл. писмо рег.№7434/02.08.2017г., в което е посочено, че молбата на А. съдържа искане за преместване в Затвора Варна, но не съдържа нови обстоятелства, поради което на основание чл.90 ал.5 от ЗИНЗС е оставена без разглеждане.

Съдът, след като се запозна със събраните по делото доказателства и съобрази законовите разпоредби, намира за установено следното:

Съобщението за оставане жалбата без движение е връчено лично на Р.И.А. на 05.09.2017г., като указаният 7-мо дневен срок е изтекъл на 12.09.2017г. (вторник-работен ден). Съобщението е редовно оформено и връчено съобразно правилата на ГПК. В дадения срок и до настоящия момент от страна на оспорващия не са изпълнени указания на съда, включително по делото не е представен документ за внесена дължима държавна такса (при проверка в счетоводството на съда такава не е и внесена), поради което не са отстранени нередовностите по жалбата. Съдебното производството по оспорване на актове от рода на процесния се развива по реда на АПК, съгласно чл.62 ал.3 от ЗИНЗС. Т.е. приложима е разпоредбата на чл.158 ал.3 от АПК, съгласно която ако нередовностите по жалбата не бъдат отстранени, същата се оставя без разглеждане, а производството по делото се прекратява. Ето защо жалбата на А. като нередовна следва да бъде оставена без разглеждане.

Воден от горното, съдът

 

                                               ОПРЕДЕЛИ:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата на Р.И.А., изтърпяващ наказание в Затвора Белене, против писмо рег.№ рег.№7434/02.08.2017г. на ГДИН.

 ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело №719 по описа за 2017 г. на Административен съд-Плевен.

Определението подлежи на оспорване с частна жалба пред Върховен административен съд, чрез Административен съд-Плевен, в 7-дневен срок от получаване на съобщението.

Препис от определението да се изпрати на Р.А. и ГД”ИН”-София.       

                                                                                                                                                                                                                                СЪДИЯ: