О         П         Р         Е         Д         Е         Л         Е         Н         И         Е

 

№ 1028

 

гр. Плевен, 15.09.2017г.

 

Административен съд – Плевен, ІІІ-ти състав, в закрито съдебно заседание  на петнадесети септември 2017г. в състав - 

Председател: съдия Елка Братоева

Като разгледа докладваното от съдия Братоева адм.д. № 710/2017г. по описа на съда, за да се произнесе взе предвид следното:

 

Административното дело е образувано по жалба на С.Т. *** срещу мълчалив отказ на Кмета на община Плевен за произнасяне по заявление от 03.07.2017г.

Производството е по чл. 145 и следващите от АПК.

Жалбоподателят иска отмяна на отказа като незаконосъобразен, необоснован и противоречащ с духа на закона. Претендира разноски.

С разпореждане №3353/23.08.2017г. съдът е указал на жалбоподателя да отстрани констатираните нередовности на жалбата като внесе д.т. 10 лв. по сметка на АС – Плевен и приложи платежния документ по делото; да подпише или потвърди жалбата; да посочи кой индивидуален административен акт, действие или бездействие на кой административен орган обжалва, в какво се състои незаконосъобразността му; какво е искането към съда; ако обжалва мълчалив отказ да посочи с какво искане го е сезирал. Предупреден е за последиците при неизпълнение на указанията.

Съобщението с указанията е редовно връчено на 31.08.2017г. В указания срок жалбоподателят е внесъл д.т. 10 лв., подал е уточнение, в което посочва, че потвърждава жалбата си. Посочил е, че иска документ, че системата на КАТВ „С-НЕТ“ ООД е единен строителен обект, система от кабели – неделими и захранване от една точка или ако не е строителен, да каже какъв е. Иска отмяна на мълчаливия отказ на Зам. Кмета на Общината, който знае за проблема.

Според приложеното към жалбата Заявление от С-Нет ООД от 03.07.2017г. е сезиран кмета на Община Плевен. В него се сочи, че се иска установяване на факт с правно съдържание – административна услуга – изграден преди 2001г. (ЗУТ) търпим по ЗИД на ЗУТ 2012г. обект – КАТВ мрежа изцяло и само с окачени кабели на узаконени инфраструктурни съоръжения – стълбове и частни сгради, започнат да бъде орязван от общинската администрация. Иска признаване на разположението му и единната му цялост – има една точка на входящия сигнал и еднопосочна разпределителна мрежа.

От така формулираното заявление и съдържание на жалбата не може да се установи конкретното искане, конкретните имоти, за които се отнася и в които се намира тази кабелна мрежа, кой е сезираният, респективно компетентният да се произнесе орган, както и от чие име се прави искането – С-Нет ООД или физическото лице – С.Т.. Това, което единствено става ясно е, че искането е свързано с изградена преди 2001г. кабелна мрежа на С-Нет ООД, за която жалбоподателят иска да се издаде документ, че е единен строителен обект. Така формулирано е недостатъчно конкретно, за да се изведе предмета на спора по делото, а оттам и предмета на доказване, а съдът е в невъзможност да се произнесе по него.

Подадената жалба е неясна и неконкретизирана, дори и след подаденото уточнение, тъй като съдържанието й не отговаря на минималните изисквания за редовност съгласно чл. 150 ал.1 т.5,6 и т.7 от АПК – относно оспорвания акт, в какво се състои неговата незаконосъобразност и какво е искането към съда. Когато се касае за обжалване на мълчалив отказ е необходимо да е ясно конкретното искане към органа, който е компетентен да се произнесе и е сезиран с него и в какво се състои незаконосъобразността на отказа. 

Нередовностите на жалбата не са отстранени, поради което на осн. чл. 158 ал.3 от АПК тя следва да се остави без разглеждане, а образуваното съдебно производство да се прекрати.

Водим от горното съдът

 

 

О         П         Р         Е         Д         Е         Л         И :

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ  жалбата на С.Т. *** срещу мълчалив отказ на Кмета на община Плевен за произнасяне по заявление от 03.07.2017г.

ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело № 710/2017г. по описа на Административен съд – Плевен.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се обжалва с частна жалба пред Върховен Административен съд, подадена чрез Административен съд – Плевен в 7-дневен срок от съобщението.

ПРЕПИС от определението да се изпрати на страните.

 

                                                                       С  Ъ  Д  И  Я :