О         П         Р         Е         Д         Е         Л         Е         Н         И         Е

 

№ 1029

 

гр. Плевен, 15.09.2017г.

 

Административен съд – Плевен, ІІІ-ти състав, в закрито съдебно заседание  на петнадесети септември 2017г. в състав - 

Председател: съдия Елка Братоева

Като разгледа докладваното от съдия Братоева адм.д. № 673/2017г. по описа на съда, за да се произнесе взе предвид следното:

 

Административното дело е образувано по жалба на С.Т. *** срещу Решение от 26.05.2017г. на Административния ръководител – Председател на Районен съд – Плевен, с което се отказва предоставяне на исканата от жалбоподателя информация по Закона за достъп до обществена информация.

Производството е по чл. 145 и следващите от АПК вр. чл. 40 от Закона за достъп до обществена информация.

Жалбоподателят иска отмяна на отказа, поради противоречие с материалния закон и целта му и необоснованост. Счита, че типовата оценка на риска не съдържа никакви лични данни, защото няма пряка идентификация на лицата. Претендира разноски.

Решението е съобщено на жалбоподателя на посочения от него електронен адрес на 29.05.2017г.  Жалбата е подадена по електронен път на 31.07.2017г. в 23:10ч., след изтичане на законния 14-дневен срок за съдебно оспорване съгласно чл. 149 ал.1 от АПК.

Жалбата е недопустима поради просрочие и следва да се остави без разглеждане на осн. чл. 159 т.5 от АПК.

Водим от горното съдът

 

О         П         Р         Е         Д         Е         Л         И :

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ  жалбата на С.Т. *** срещу Решение от 26.05.2017г. на Административния ръководител – Председател на Районен съд – Плевен, с което се отказва предоставяне на исканата от жалбоподателя информация по Закона за достъп до обществена информация.

ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело № 673/2017г. по описа на Административен съд – Плевен.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО може да се обжалва с частна жалба пред Върховен Административен съд, подадена чрез Административен съд – Плевен в 7-дневен срок от съобщението.

ПРЕПИС от определението да се изпрати на страните.

 

                                                                       С  Ъ  Д  И  Я :