ОПРЕДЕЛЕНИЕ № 1023

гр. Плевен, 14.09. 2017 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Административен съд на гр. Плевенвтори касационен състав, в закрито съдебно заседание на четиринадесети септември две хиляди и седемнадесета година в състав:

 

                               ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПОЛИНА БОГДАНОВА-КУЧЕВА

           ЧЛЕНОВЕ: ЦВЕТЕЛИНА КЪНЕВА

 СНЕЖИНА ИВАНОВА

 

Като разгледа докладваното от председателя касационно административно дело667 по описа на съда за 2017 г. за да се произнесе взе предвид следното:

         Производството е по реда чл. 133, ал.6 от Административно процесуалния кодекс /АПК/

Образувано е по касационна жалба на Касационна жалба на Областна дирекция на министерство на вътрешните работи /ОД на МВР –Плевен/ срещу решение № 582/03.07.2017 г., постановено по н.а.х. дело № 1047 по описа на Районен съд – Плевен.

С касационната жалба се иска оспорваното решение да бъде отменено като неправилно и незаконосъобразно в една част и оставено в сила в друга.

         Административен съд, гр. Плевен, настоящият касационен състав установи, че обжалваното решение е постановено в изпълнение на решение № 133/07.04.2017 г на първи касационен състав на Административен съд – Плевен, с което спорът е бил върнат за ново разглеждане от друг състав на РС-Плевен.

Общата численост на съдиите от Административен съд – Плевен  е шест, но към настоящия момент една щатна бройка за съдия не е заета и съставът на съда е реално от пет съдии. С оглед изложеното, не може да се формират два самостоятелни касационни състава и повторно разглеждане на  решенията по административно наказателни дела, постановени от районните съдилища е невъзможно.

Налице е невъзможност за разглеждане на делото в компетентния съд и следва на основание  чл. 133, ал. 6 АПК делото да бъде изпратено на Върховния административен съд за определяне на равен по степен съд, който да разгледа касационната жалба.

Мотивиран от горното и на основание чл.133, ал. 6 от АПК, Административен съд – Плевен, ІІ-ри касационен състав

 

                                     ОПРЕДЕЛИ:

 

ИЗПРАЩА к. адм. дело № 667 по описа за 2017 година на Административен съд – Плевен  на Върховен административен съд на Република България за определяне на равен по степен съд, който да разгледа касационната жалба на Областна дирекция на министерство на вътрешните работи срещу решение № 582/03.07.2017 г., постановено по н.а.х. дело № 1047 по описа на Районен съд – Плевен.

ПРЕКРАТЯВА съдебното производство по к.адм. дело № 667 по описа за 2017 г на Административен съд Плевен.

Определението е окончателно.

Препис от определението да се изпрати на страните.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                    ЧЛЕНОВЕ:  1.                      2.