ОПРЕДЕЛЕНИЕ

№ 952

гр. Плевен , 31.08.2017  г.

 

Административен съд-гр.Плевен, VІ-ти състав, в закрито съдебно заседание на тридесет и първи август  две хиляди и седемнадесета година, в състав:                                                              Председател:  Катя Арабаджиева

като разгледа докладваното от съдията Арабаджиева административно дело №665  по описа на Административен съд-Плевен за 2017 год. и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Делото е образувано въз основа на искова молба от И.А.Х. от гр.Русе, изтърпяващ наказание в затвора Белене.

Твърди, че жалбата му е срещу главен надзирател М. К. затова, че на 29.07.2017 год. между 11.00 и 12.00 часа е провел свиждане със съпругата си Ш. К., по време на което е получил хранителна пратка-прибори и суха домашна храна. По време на свиждането не му е бил направен обиск и не е бил предупреден да върне домашната храна. След приключване на свиждането се прибрал в ТПО и там му бил извършен обиск на багажа в негово отсъствие, което може да се установи от охранителните камери в коридора, по време на който обиск ищецът бил в спалното помещение и не е присъствал. След обиска хранителната пратка му била изхвърлена. Претендира надзирателя М. К. да му възстанови щетите за хранителната пратка в размер на 300 лева.

Съдът е преценил исковата молба като нередовна и е оставил същата без движение за отстраняване на следните нередовности: ищецът да уточни изрично срещу кого насочва исковата си претенция, кое лице иска да отговаря като ответник по предявения от него иск; да внесе държавна такса в размер на 10 (десет) лева по сметка на Административен съд-Плевен и да представи платежния документ по делото; да представи препис от исковата молба.

Ищецът е предупреден за последиците от непоправяне на нередовностите на  исковата молба в указания от съда срок.

Съобщението за определението, с което исковата молба е оставена без движение, е връчено лично на ищеца срещу подпис, на 15 август 2017 год. (л.7 от делото). До изтичане на определения от съда 7 (седем) дневен срок-до 22 август 2017 год., вторник, присъствен ден, указанията на съда не са изпълнени.

С оглед на горното  съдът намира, че исковата молба следва да бъде върната и да бъде прекратено настоящото съдебно производство поради неотстраняване на нередовностите на исковата молба.

Предвид горепосоченото и на основание чл. 129, ал. 3 от ГПК вр. чл.144 от АПК, Административен съд –Плевен, шести  състав

                                              

ОПРЕДЕЛИ:

 

Връща искова молба на от И.А.Х. от гр.Русе, изтърпяващ наказание в затвора Белене.

Прекратява съдебното производство по административно дело  № 665  по описа на Административен съд –Плевен за 2017 година.

Определението може да се оспорва с частна жалба пред Върховен административен съд в 7 -дневен срок от съобщението.

Преписи от определението да се изпратят на страните.

 

 

                СЪДИЯ: