ПРОТОКОЛ

 

Година 2017                                                    Град ПЛЕВЕН

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД                         ПЪРВОИНСТАНЦИОНЕН

                                                                              ТРИЧЛЕНЕН състав

 

На седемнадесети януари две хиляди и седемнадесета година

В публично заседание в следния състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЧЛЕНОВЕ:

ПОЛИНА БОГДАНОВА-КУЧЕВА

1.     ЕЛКА БРАТОЕВА

2.     СНЕЖИНА ИВАНОВА

Секретар В.М.

Прокурор ИВАН ШАРКОВ

Сложи за разглеждане докладваното от член-съдия ИВАНОВА

Административно дело № 651 по описа за 2016 г.

 

         На именното повикване в 11.36 часа се явиха на второ четене:

         ПРОТЕСТИРАЩАТА СТРАНА ВИКТОР ДОЦЕВ – ПРОКУРОР В ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА – ПЛЕВЕН - редовно уведомен от предходно съдебно заседание, се явява лично.

         ОТВЕТНИКЪТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ-ГУЛЯНЦИ - редовно уведомен по реда на чл. 137, ал. 7 от АПК, се представлява от О.Я. – Председател на Общински съвет – Гулянци.

         ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРАПЛЕВЕН - редовно уведомена от предходно съдебно заседание, се представлява от прокурор Иван Шарков.

 

         ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО

         ПРОКУРОР ДОЦЕВ – Да се даде ход на делото.

         ПРЕДСТАВЛЯВАЩИЯТ Я. – Да се даде ход на делото.

ПРОКУРОР ШАРКОВ – Да се даде ход на делото.

Съдът намира, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в днешното съдебно заседание и предвид становището на страните

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО и докладва

Съдът докладва постъпили доказателства с писмо вх. № 4110/16.12.2016 г. и с писмо вх. № 4246/28.12.2016 г. от Общински съвет – Гулянци, с които се постановява, че протестираната разпоредба на чл. 16, ал. 4 от Наредбата за реда и условията за поставяне на преместваеми съоръжения на територията на Община Гулянци е отменена и са преномерирани останалите алинеи на чл. 16 от Наредбата, което е станало с Решение № 209/25.11.2016 г. на Общински съвет – Гулянци.

ПРОКУРОР ДОЦЕВ – Да се приемат доказателствата, относими са и внасят яснота за извършените действия междувременно след внасяне на протеста в Административен съд – Плевен.

ПРЕДСТАВЛЯВАЩИЯТ Я. – Да се приемат доказателствата по делото.

ПРОКУРОР ШАРКОВ – Да се приемат доказателствата по делото.

Съдът намира, че следва да приеме представените доказателства с горецитираните писма и предвид становището на страните

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА като доказателства по делото писмо вх. № 4110/16.12.2016 г. и писмо вх. № 4246/28.12.2016 г. от Общински съвет – Гулянци с приложени писмени доказателства по опис в същото.

ПРОКУРОР ДОЦЕВ – Считам, че са налице основанията на чл. 159, т. 3 от АПК. Налице са основания и считам, че сега е моментът да направя искане да ни бъдат присъдени разноски за обявяване на оспорването в Държавен вестник, има доказателства за сумата в делото.

ПРЕДСТАВЛЯВАЩИЯТ Я. – Съгласен съм да се прекрати делото. 

ПРОКУРОР ШАРКОВ – Моля да се прекрати делото.

Съдът намира, че с представените и приети в днешното съдебно заседание доказателства се установява, че са налице основания по чл. 159, т. 3 от АПК, че оспореният административен акт е оттеглен от издателя си, което е основание за оставяне протеста без разглеждане и прекратяване на съдебното производство. Съдът счита, че следва да прекрати производството по делото и остави жалбата без разглеждане, поради липса на предмет. Налице са и основанията на чл. 143, ал. 2 от АПК, която казва, че разноски по ал. 1 се дължат на оспорващото лице при оттегляне на административния акт, с оглед на което искането на протестирация прокурор за присъждане на разноски в размер на 20 лева, платени за обявяване на оспорването в Държавен вестник следва да бъде уважено, поради което съдът

ОПРЕДЕЛИ: № 57

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ протеста на прокурор Доцев от Окръжна прокуратура – Плевен относно чл. 16, ал. 4 от Наредбата за реда и условията за поставяне на преместваеми съоръжения на територията на Община Гулянци, приета с Решение № 768/28.10.2014 г. на Общински съвет – Гулянци.

ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело № 651 по описа на Административен съд – Плевен за 2016 г.

ОСЪЖДА Общински съвет – Гулянци да плати в полза на Окръжна прокуратура – Плевен разноски в размер на 20 /двадесет/ лева.

Определението може да се оспорва с частна жалба пред Върховен административен съд на Република България в 7-дневен срок от днес.

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 11.44 часа.

 

 

         СЕКРЕТАР: /п/                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: /п/