ОПРЕДЕЛЕНИЕ

881

гр.Плевен, 14.08.2017г.

 

            Административен съд-Плевен, VІІ-ми състав, в закрито съдебно заседание на четиринадесети август две хиляди и седемнадесета година, в състав:

 

                                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: Цветелина Кънева

 

Като разгледа докладваното  от съдия Кънева адм.дело №636 по описа за 2017г. на Административен съд-Плевен и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството по делото е образувано по жалба от П.А.Б.-К. ***, чрез адв.Ф.И. ***, против Заповед №РД-11-74/03.07.2017г. на Кмета на Община Червен бряг, с която в полза на „ЕЛЕТЕХ“ ООД гр.Шумен е учредено право на прокарване на отклонение представляващо трасе на второстепенен водопровод за част от поливна система находящ се в поземлен имот 149020 по КВС на с.Реселец в м.“Средна лъка“, като част от техническата инфраструктура с прилежаща сервитутна ивица с ширина от по 1,20метра.

            В жалбата са наведени съображения за незаконосъобразност на заповедта и се моли за нейната отмяна.

            По делото е приложена справка от деловодството на Административен съд Плевен, от която се установява, че в съда е образувано адм.дело №635/2017г. по жалба на А. В. Б. срещу Заповед №РД-11-74/03.07.2017г. на Кмета на Община Червен бряг.

            Съгласно чл.213 от ГПК, приложим субсидиарно по силата на чл.144 от АПК, когато в съда има висящи няколко дела, в които участват едни и същи лица на страната на оспорващия  и на ответника или които имат връзка помежду си, съдът може да съедини тези дела в едно общо производство и да издаде общ съдебен акт по тях.

            Предвид изложените по-горе факти, настоящият съдебен състав намира, че след като двете съдебни производства са образувани по жалби срещу един и същи административен акт, делата има връзка помежду си, поради което са налице условията по чл.213 от ГПК във връзка с чл.144 от АПК за съединяването им в едно производство и постановяване на общо решение по тях.

            Ето защо, производството по адм.дело №636/2017г. по описа на Административен съд-Плевен следва да се присъедини към по-рано образуваното съдебно производство по адм.дело №635/2017г. на Административен съд-Плевен.

            Като непреграждащо процесуалната защита на оспорващия и при липса на изрично предвидена в закона възможност за инстанционен контрол, по аргумент на чл.229 от АПК, настоящето определение не подлежи на обжалване.

            Воден от горните мотиви и на основание чл.213 от ГПК във връзка с чл.144 от АПК, съдът

 

                                                           ОПРЕДЕЛИ:

 

            ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело №636 по описа за 2017г. на Административен съд-Плевен.

            ПРИСЪЕДИНЯВА адм.дело №636/2017г. към адм.дело №635/2017г. по описа на Административен съд-Плевен за съвместно разглеждане.

            Определението не подлежи на оспорване.

            Преписи от определението да се изпратят на П.Б.-К. чрез адв.И. ***.

 

 

                                                                                                          СЪДИЯ: