ОПРЕДЕЛЕНИЕ

№ 994

гр.Плевен, 11.09.2017 г.

 

Административен съд – Плевен, пети състав, в закрито заседание на единадесети септември две хиляди и седемнадесета година, в състав:

                                         

Съдия: Снежина Иванова

 

като разгледа докладваното от съдията административно дело № 634/2017 г. по описа на Административен съд - Плевен, за да се произнесе взе предвид следното:

 

 

Административното дело е образувано по жалба от С.Т. *** срещу изричен отказ на административен ръководител на Окръжен съд Плевен с изх. № 3104 от 26.05.2017 година.

Съдът с определение от 03.08.2017 г. е установил, че жалбата е нередовна, тъй като не е приложена вносна бележка за внесена държавна такса в размер на 10 лева по сметка на АС-Плевен, същата не е подписана , не се посочва , защо намира, че актът  е незаконосъобразен, като е указал на лицето да отстрани нередовностите.

Определението е връчено на Т. на 07.08.2017 година и на 14.08.2017 г. с оглед клеймото на пощенския плик Т. посочва, че потвърждава жалбата, иска отлагане -7 дни и освобождаване от 10 лева държавна такса, тъй като е в невъзможност да се защити.

Съдът с определение от 29.08.2017 година е предоставил на Т. нов 7-дневен срок от получаване на определението да посочи акта, който оспорва и в какво се изразява неговата незаконосъобразност и с оглед искането за освобождаване от заплащане на държавна такса да представи молба, в която да оформи искането си и декларация относно обстоятелствата  по чл. 83, ал. 2 от ГПК – доходи на лицето, имуществено състояние, семейно положение, здравословно състояние, трудова заетост, възраст и други обстоятелства, които според Т. имат значение при преценка на искането му за освобождаване от държавна такса.

Определението е връчено на 30.08.2017 година на майката на Т. и в указания срок, който е изтекъл на 7.09.2017 година не са отстранени нередовностите на жалбата и съдът намира, че жалбата следва да бъде оставена без разглеждане и съдебното производство да бъде прекратено.

Мотивиран от изложеното и на основание чл. 158, ал. 3  от АПК, Административен съд – Плевен, пети състав,

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Оставя без разглеждане  жалба на С.Т. *** срещу изричен отказ на административен ръководител на Окръжен съд Плевен с изх. № 3104 от 26.05.2017 година.

Прекратява съдебното производство по исково адм. дело № 634 по описа за 2017 година на Административен съд –Плевен.

Преписи  от настоящото определение да се изпрати на оспорващия и на административен ръководител на Окръжен съд Плевен

Определението може да се оспорва с частна жалба пред Върховен административен съд в 7 -дневен срок от съобщението до страните.

                                                                                                               

 

СЪДИЯ-ДОКЛАДЧИК: