ОПРЕДЕЛЕНИЕ

938

гр.Плевен, 30 Август 2017 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, VІІ-ми състав, в закрито съдебно заседание на тридесети август две хиляди и седемнадесета година, в състав:

 

                                                               Председател: Цветелина Кънева

 

като разгледа докладваното от съдията Кънева адм. дело № 623/2017 г. по описа на Административен съд – Плевен, за да се произнесе, взе предвид следното:

В Административен съд Плевен е подадена жалба от Н.И.Р., изтърпяващ наказание в Затвора Белене, в която се сочи, че е получил писмо от ГДИН София във връзка с искането му да бъде преместен в Затвора Варна. Моли да изтърпи наказанието в Затвора Варна.

От ГДИН-София е изпратена преписката по издаване на Заповед №Л-5029/23.06.2017г. на началник на отдел „СДВРП“, с която е отхвърлена молбата на Р. за преместване от Затвора Белене в Затвора Варна.

При проверка редовността на жалбата, съдът е указал на оспорващия да посочи изрично дали обжалва Заповед №Л-5029/23.06.2017г. и ако да, да посочи в какво се състои нейната незаконосъобразност, какво се иска от съда, както и да представи документ за внесена по сметка на съда държавна такса в размер на 10лева. Лицето е предупредено за последиците от неизпълнение на дадените указания.

На 29.08.2017г. с молба вх.№3135 от л.св.Р. се сочи, че обжалва Заповед №Л-5029/23.06.2017г. и иска отказа за преместване от Затвора Белене в Затвора Варна да бъде отменен. Твърди, че се чувствал зле в Затвора Белене, както и че има брат, който живее в гр.Добрич и леля и племенник, които живеят в гр.Варна, и които когато е бил в Затвора Варна му идвали на свиждане, а сега не. Моли молбата му да бъде уважена. Към молбата не е приложен документ за внесена държавна такса.

Съдът, след като се запозна със събраните по делото доказателства и съобрази законовите разпоредби, намира за установено следното:

Съобщението за оставане жалбата без движение е връчено лично на л.св Р. на 18.08.2017г., като указаният 7-мо дневен срок е изтекъл на 25.08.2017г. (петък-работен ден). Съобщението е редовно оформено и връчено съобразно правилата на ГПК. Въпреки направените уточнения за предмета на делото, в дадения срок и до настоящия момент от страна на оспорващия не е представен документ за внесена държавна такса, като при проверка в счетоводството на съда такава не е и внесена, поради което не са отстранени нередовностите по жалбата. Съдебното производството по оспорване на актове от рода на процесния се развива по реда на АПК, съгласно чл.62 ал.3 от ЗИНЗС. Т.е. приложима е разпоредбата на чл.158 ал.3 от АПК, съгласно която ако нередовностите по жалбата не бъдат отстранени, същата се оставя без разглеждане, а производството по делото се прекратява. Ето защо жалбата на Н.И.Р. като нередовна следва да бъде оставена без разглеждане.

Воден от горното, съдът

 

                                               ОПРЕДЕЛИ:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата на Н.И.Р., изтърпяващ наказание в Затвора Белене, против Заповед №Л-5029/23.06.2017г. на началник на отдел „СДВРП“, с която е отхвърлена молбата на Р. за преместване от Затвора Белене в Затвора Варна.

 ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело №623 по описа за 2017 г. на Административен съд-Плевен.

Определението подлежи на оспорване с частна жалба пред Върховен административен съд, чрез Административен съд-Плевен, в 7-дневен срок от получаване на съобщението.

Препис от определението да се изпрати на Н.И.Р. и ГД”ИН”-София.   

                                                                                                                                                                                                                                СЪДИЯ: