ОПРЕДЕЛЕНИЕ

831

   гр.Плевен, 26.07.2017 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, VІ-ти състав, в закрито съдебно заседание на двадесет и шести юли  две хиляди и седемнадесета година, в състав:                                                                   Председател: Катя Арабаджиева

като разгледа докладваното от съдията административно дело №613 по описа на Административен съд – Плевен за 2017 год. и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството по делото е образувано по жалба от М.Л.Д. ***, против Заповед №РД-11-87/04.07.2017 год. на кмета на община Червен бряг, с която е разпоредено  премахване на незаконен строеж „Барбекю“, находящ се в гр.Койнаре с административен адрес гр.Койнаре, общ.Червен бряг, ул ***, извършен от М.Л. Т..

Жалбата е нередовна. Въпреки че в жалбата е посочено –„внесена държавна такса“, квитанция за такава не е представена по делото. Жалбоподателят следва да внесе държавна такса за образуване на делото в размер на 10 (десет) лева и да представи платежния документ по делото, респ. ако вече е внесена държавна такса, да се представи платежния документ; да представи два броя преписи от жалбата за кмета на община Червен бряг и за з.страна   В. Л. Ц. .

В жалбата е направено искане  за спиране изпълнението на заповедта. Последната е издадена на правно основание чл.225а, ал.1 от ЗУТ и с нея се разпорежда премахването на строеж, незаконен по смисъла на чл.225, ал.2, т.2 от ЗУТ. Съгласно разпоредбата на чл.217, ал.1 от ЗУТ, жалбите и протестите пред съда не спират изпълнението на следните административни актове: заповеди за спиране и забрана на достъпа до строежи по чл. 224, ал. 1 и 5, и по чл. 224а, ал. 1 и 5;   заповеди за забрана на достъпа и ползването на строежи;  за въвеждане на строежите в експлоатация; заповеди по чл. 194, ал. 1 за осигуряване на свободен достъп в недвижимите имоти;  заповеди по чл. 195 и 196; заповеди по чл. 209, ал. 2; заповеди по чл. 57а, ал. 3; заповеди за прекратяване на производството по чл. 216, ал. 5. По аргумент на обратното основание от разпоредбата на чл.217, ал.1 от ЗУТ, жалбите против всички останали актове, издавани по ЗУТ, непосочени в чл.217, ал.1, спират изпълнението на оспорените актове. Ето защо, подадената жалба от М.Л.Д. *** спира изпълнението на оспорената  Заповед №РД-11-87/04.07.2017 год. на кмета на община Червен бряг, с която е разпоредено  премахване на незаконен строеж „Барбекю“, находящ се в гр.Койнаре с административен адрес гр.Койнаре, общ.Червен бряг, ул ***, извършен от М.Л. Т.. По тази причина искането за спиране е лишено от предмет и следва да се остави без разглеждане.

Воден от горното  съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

                                         

ОСТАВЯ БЕЗ ДВИЖЕНИЕ  жалбата на  М.Л.Д..

УКАЗВА на жалбоподателя в 7(седем) дневен срок от съобщението да отстрани следните нередовности: да внесе държавна такса за образуване на делото по сметка на Административен съд Плевен в размер на 10 (десет) лева и да представи платежния документ по делото, респ., ако вече е внесена държавна такса, да се представи платежния документ; да представи два броя преписи от жалбата за кмета на община Червен бряг и за з.страна   В. Л. Ц. .

УКАЗВА на жалбоподателя, че при неизпълнение в срок на горните указания,  делото ще бъде прекратено.

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ искането на М.Л.Д. за спиране изпълнението на оспорената Заповед №РД-11-87/04.07.2017 год. на кмета на община Червен бряг, с която е разпоредено  премахване на незаконен строеж „Барбекю“, находящ се в гр.Койнаре с административен адрес гр.Койнаре, общ.Червен бряг, ул ***, извършен от М.Л. Т..

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО в частта, с която е оставено без разглеждане искането за спиране изпълнението на оспорената заповед, подлежи на обжалване пред Върховен административен съд София в 7(седем) дневен срок от съобщението, в останалата част не подлежи на оспорване.

Преписи  от определението да се изпратят  на страните.

 

 

                                                                             С Ъ Д И Я: