О   П   Р   Е   Д   Е   Л   Е   Н   И   Е

 

756

 

гр. Плевен, 14.07.2017г.

 

АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД – ПЛЕВЕН, ІІІ-ти състав, в закрито съдебно заседание  на четиринадесети юли  2017г. в състав  

Председател: съдия Елка Братоева

Като разгледа докладваното от съдия Братоева адм.д. № 576/2017г. по описа на съда, за да се произнесе взе предвид следното:

 

Административното дело е образувано по жалба на Е.М.Д. *** срещу Разпореждане от 07.07.2017г. на мл. Полицейски инспектор при РУ – Червен бряг, с което на осн. чл. 64 от ЗМВР е разпоредено жалбоподателят да преустанови товаро-разтоварната дейност в мелница гр. Червен бряг ул. „Златна мина“ №2 до изясняване на случая. На осн. чл. 60 ал.1 от АПК е допуснато предварително изпълнение на разпореждането.

Жалбоподателят оспорва разпореждането като немотивирано и иска неговата отмяна, както и отмяна, респективно спиране на осн. чл. 60 ал.4 АПК на допуснатото с разпореждането на органа предварително изпълнение на оспорения акт.

Производството е по чл. 145  от АПК и чл. 60 ал.4 и ал.5 от АПК вр. чл. 64 ал.7 от ЗМВР.

Разпореждането е връчено на 07.07.2017г. Жалбата е подадена на 11.07.2017г., чрез РУ – Червен бряг към ОД МВР - Плевен до Административен съд – Плевен.

В разпореждането изрично е указано, че предварителното изпълнение може да се обжалва по реда на чл. 60 ал.4 от АПК пред административния съд в 3-дневен срок от съобщението.

Съгласно чл. 60 ал.4 от АПК разпореждането, с което се допуска предварително изпълнение, може да се обжалва чрез административния орган пред съда в тридневен срок от съобщаването му, независимо дали административният акт е бил оспорен. В случая се обжалва както самия акт, така и съдържащото се в него изрично разпореждане на административния орган, с което се допуска предварителното му изпълнение.

Срокът за обжалване на разпореждането за предварително изпълнение на оспорения акт е 3-дневен от връчването му на 07.07.2017г. и изтича на 10.07.2017г. вкл. Жалбата е депозирана след изтичането на този срок - на 11.07.2017г., поради което е недопустима, поради просрочие в частта срещу разпореждането за предварително изпълнение на полицейското разпореждане, е срещу самия акт е депозирана в срок. Жалбоподателят не е внесъл и дължимата държавна такса за производството в размер на 10 лв., поради което жалбата се явява и нередовна. Жалбоподателят не е посочил телефон или и-мейл за връзка, а само съдебен адрес ***, поради което е невъзможно да бъде незабавно уведомен за внасяне на държавната такса с оглед незабавността на производството по чл. 60 ал.4 и ал.5 от АПК.

Жалбата срещу полицейското разпореждане е подадена в законния 14-дневен срок, но е нередовна и следва да се остави без движение за внасяне на д.т. в размер на 10 лв.

 А в частта срещу допуснатото предварително изпълнение следва да се остави без разглеждане на осн. чл. 159 т.5 от АПК като недопустима, поради просрочие.

Водим от горното съдът

 

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата на Е.М.Д. *** срещу разпореждането за допускане  на осн. чл. 60 ал.1 от АПК на предварително изпълнение на Разпореждане от 07.07.2017г. на мл. Полицейски инспектор при РУ – Червен бряг, с което на осн. чл. 64 от ЗМВР е разпоредено жалбоподателят да преустанови товаро-разтоварната дейност в мелница гр. Червен бряг ул. „Златна мина“ №2 до изясняване на случая.

ОСТАВЯ БЕЗ ДВИЖЕНИЕ жалбата на Е.М.Д. *** срещу Разпореждане от 07.07.2017г. на мл. Полицейски инспектор при РУ – Червен бряг, с което на осн. чл. 64 от ЗМВР е разпоредено жалбоподателят да преустанови товаро-разтоварната дейност в мелница гр. Червен бряг ул. „Златна мина“ №2 до изясняване на случая.

УКАЗВА на жалбоподателя на осн. чл. 158 ал.1 от АПК да внесе д.т. 10 лв. по сметка на АС – Плевен в 7-дневен срок от съобщението. При неизпълнение жалбата срещу полицейското разпореждане ще бъде оставена без разглеждане, а делото – прекратено.

Определението в частта относно разпореждането за допускане на предварително изпълнение на акта подлежи на обжалване с частна жалба пред ВАС в 7-дневен срок от съобщението.

Препис от определението да се изпрати незабавно на страните.

 

 

                                                        С Ъ Д И Я :