ОПРЕДЕЛЕНИЕ

798

гр.Плевен, 21.07.2017 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, VІІ-ми състав, в закрито съдебно заседание на двадесет и първи юли две хиляди и седемнадесета година, в състав:

 

                                                               Председател: Цветелина Кънева

 

като разгледа докладваното от съдията Кънева адм. дело № 516/2017 г. по описа на Административен съд – Плевен, за да се произнесе, взе предвид следното:

В Административен съд Плевен е подадено искане от л.св.А.М.М., изтърпяващ наказание в Затвора Белене, с което се иска да бъде образувано дело срещу затвора Белене за системен тормоз и негативно отношение към него, дискриминиран спрямо другите лишени от свобода и като крайност издаване на Заповед №177/15.06.2017г. за дисциплинарно нарушение по чл.100 ал.2 т.2 и т.5 от ЗИНЗС. Твърди се, че всичко изложено в заповедта не е вярно, като до момента е работел в селското стопанство на затвора като тракторист. Твърди се, че никога не е отказвал работа. Моли се да бъде образувано дело.

При проверка редовността на жалбата, наречена искане, съдът е указал на л.св.М., в 7-мо дневен срок от съобщението, да посочи дали с депозираната жалба се обжалва Заповед №177/15.06.2017г. на Началника на Затвора Белене за налагане на дисциплинарно наказание, като заяви в какво се състои нейната незаконосъобразност, или се претендира дискриминационно отношение спрямо него; както и да представи по делото документ за внесена по сметка на съда държавна такса в размер на 10лева. Л.св.М. е предупреден за последствията от неизпълнение на дадените указания.

От Затвора Белене е изискана преписката по издаване на Заповед №177/15.06.2017г. на Началника на Затвора Белене, която е представена с писмо от 03.07.2017г. По делото е постъпила информация, че л.св.М. е преведен в Затвора Ловеч на 23.06.2017г.

Съобщението за оставане жалбата без движение е връчено лично на оспорващия на 12.07.2017г., като указаният 7-мо дневен срок е изтекъл на 19.07.2017г. (сряда-работен ден). Съобщението е редовно оформено и връчено съобразно правилата на ГПК. В дадения срок и до настоящия момент по делото не е представен документ за внесена дължима държавна такса, както и не са изпълнение другите дадени указания, поради което не са отстранени нередовностите по жалбата. Съдът е указал и служебна проверка в счетоводството на Административен съд-Плевен дали по делото е налична внесена държавна такса, при което е установено, че такава не е внесена към днешна дата. Предвид последното е приложима разпоредбата на чл.158 ал.3 от АПК, съгласно която ако нередовностите по жалбата не бъдат отстранени, същата се оставя без разглеждане, а производството по делото се прекратява. Ето защо жалбата като нередовна следва да бъде оставена без разглеждане.

Воден от горното и на основание чл.158 ал.3 от АПК, съдът

 

                                               ОПРЕДЕЛИ:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата, наречена искане, от л.св.А.М.М., изтърпяващ наказание в Затвора Ловеч, с която се иска да бъде образувано дело срещу затвора Белене.

 ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело №516 по описа за 2017 г. на Административен съд-Плевен.

Определението подлежи на оспорване с частна жалба пред Върховен административен съд, чрез Административен съд-Плевен, в 7-дневен срок от получаване на съобщението.

Препис от определението да се изпрати на л.св.А.М.М. и на Началника на Затвора Белене.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          СЪДИЯ: