ОПРЕДЕЛЕНИЕ 750

гр.Плевен, 12.07.2017 г.

 

Административен съд - гр. Плевен, четвърти състав,  в закрито заседание на  дванадесети юли две хиляди и седемнадесета година в състав:

             ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПОЛИНА БОГДАНОВА-КУЧЕВА

 

Като разгледа докладваното от съдия Богданова-Кучева административно дело № 479 по описа на съда за 2017 год., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. чл. 158 от Административно-процесуалния кодекс /АПК/.

Образувано е по жалба от А.К.М., изтърпяващ на наказание по НК в ЗООТ, гр. Белене, която е насочена срещу заповед на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ /ГДИН/, с която е уважена молба на лицето да бъде преместено в ЗООТ, гр. Ловеч.

С определение № 652/19.06.2017 г. съдът е намерил, че не е сезиран редовно с жалба. С посоченото определение съдът е разяснил на страната как може да бъде сезиран и какво минимално съдържание следва да има жалбата, за да може да постави началото на допустимо и редовно съдебно производство по АПК. Определен е 7-дневен срок за поправяне на нередовностите и страната е предупредена, че при неизпълнение на указанията в срок производството ще бъде прекратено.

Определението е  съобщено лично на жалбоподателя на 30.06.2017 г., видно от съобщение до страна, приложено на л. 20 от делото. Следователно в срок до 07.07.2017 г. жалбоподателят е следвало да изпълни дадените указания и да поправи нередовностите на жалбата. До настоящия момент /12.07.2017г./ не са изпълнени дадените указания.

С оглед посоченото съдът не може да очертае предмета на спора и жалбата продължава да не отговаря на изискванията на чл. 150 ал.1, т. 5 и т. 6 от АПК, поради което производството по делото не може да продължи.

Жалбата следва да бъде оставена без разглеждане, а производството по делото да бъде прекратено.

Водим от изложените мотиви и на основание чл. 158, ал.3 от  АПК Административен съд – Плевен, четвърти състав

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата от А.К.М., изтърпяващ на наказание по НК в ЗООТ, гр. Белене, която е насочена срещу заповед на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ /ГДИН/, с която е уважена молба на лицето да бъде преместено в ЗООТ, гр. Ловеч.

ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело № 479 по описа на Административен съд – гр. Плевен за 2017 година.

Определението може да се оспорва с частна жалба пред Върховния административен съд на Република България в 7-дневен срок от получаване на съобщението.

 

 

СЪДИЯ: