ОПРЕДЕЛЕНИЕ

688

гр.Плевен,23.06.2017 г.

Административен съд – Плевен, пети състав, в закрито заседание на двадесет и шести юни две хиляди и седемнадесета  година, в състав:

 

                                          Съдия-докладчик: Снежина Иванова

като разгледа докладваното от съдията  исково административно дело № 455 по описа за 2017г. на Административен съд - Плевен, за да се произнесе взе предвид следното:

Делото е образувано по искова молба на И.Г.И., ІІ-та група, 201 килия, Затвора Белене срещу ГДИН София за присъждане на обезщетение за неимуществени вреди в размер на 50 000 лева за уронване на човешкото достойнство и правата по чл. 3 от ЗИНЗС от лоши, неблагоприятни условия  на живот-лоша аспирация, недостатъчно място, котки в столовата, хлебарки, дървеници, липса на подходяща питейна вода.

Съдът с определение от 07.06.2017 .г е оставил исковата молба на И. без движение , като е указал в 7-дневен срок да отстрани нередовностите, като внесе държавна такса в размер на 10 лева по сметка на АС Плевен и представи вносна бележка в деловодството на съда.

Определението е съобщено лично на ищеца на 13.06.2017 година и в указания срок не са отстранени нередовностите на исковата молба и  съдът намира, че исковата молба следва да бъде върната и да бъде прекратено настоящото съдебно производство поради неотстраняване на нередовностите на исковата молба.

Предвид горепосоченото и на основание чл. 129, ал. 3 от ГПК вр. чл.144 от АПК, Административен съд –Плевен, пети състав

                                    

ОПРЕДЕЛИ:

 

Връща искова молба на И.Г.И., ІІ-та група, 201 килия, Затвора Белене срещу ГДИН София за присъждане на обезщетение за неимуществени вреди в размер на 50 000 лева за уронване на човешкото достойнство и правата по чл. 3 от ЗИНЗС от лоши, неблагоприятни условия  на живот-лоша аспирация, недостатъчно място, котки в столовата, хлебарки, дървеници, липса на подходяща питейна вода.

Прекратява съдебното производство по и.адм. дело № 455 по описа за 2017 година на Административен съд –Плевен.

Определението да се съобщи на И.Г.И., ІІ-та група, 201 килия,.

Определението може да се оспорва с частна жалба пред Върховен административен съд в 7 -дневен срок от съобщението.

СЪДИЯ-ДОКЛАДЧИК: