ОПРЕДЕЛЕНИЕ

641

гр.Плевен, 15 Юни 2017 год.

 

Административен съд - гр.Плевен, VІІ-ми състав, в закрито съдебно заседание на петнадесети юни две хиляди и седемнадесета година, в състав:

 

                                                               Председател: Цветелина Кънева

 

като разгледа докладваното от съдията Кънева адм. дело № 431/2017 г. по описа на Административен съд – Плевен, за да се произнесе, взе предвид следното:

В Административен съд Плевен е подадена  жалба (наречена жалба по молба№1-2217) от В.Д.Х., изтърпяващ наказание в Затвора Белене, в която се сочи, че е във връзка с отхвърлена негова жалба по молба №1068/07.03.2017г. за преместване в Затвора Варна. Твърди се, че му е отказано преместване, въпреки предвидената в закона възможност за изтърпяване на наказанието в място за лишаване от свобода най-близко до постоянния адрес, като в конкретния случай разстоянието Добрич-Варна е далеч по-благоприятно от Добрич-Белене. Иска се да бъде посочено кои разпоредби по ЗИНЗС възпрепятстват преместването му от Затвора Белене в Затвора Варна. Моли се молбата му за преместване да бъде уважена.

При проверка редовността на жалбата, съдът е указал на оспорващия да посочи дали подадената жалба от 11.05.2017г.  (наречена жалба по молба №1-2217) представлява такава, подадена до Административен съд-Плевен срещу Заповед №Л-2217/28.04.2017г., с която е отказано преместване от Затвора Белене в Затвора Варна и ако да, да посочи в какво се състои нейната незаконосъобразност, както и да представи по делото документ за внесена по сметка на Административен съд-Плевен държавна такса в размер на 10лева и доказателства за причините, поради които се иска преместване в Затвора Варна. Лицето е предупредено за последиците от неизпълнение  на дадените указания.

В изпълнение на определение на съда, с писмо вх.№2123/13.06.2017г. от ГД „ИН” е изпратена преписката по издаване на Заповед №Л-2217/28.04.2017г.

Съдът, след като се запозна със събраните по делото доказателства и съобрази законовите разпоредби, намира за установено следното:

Съобщението за оставане жалбата без движение е връчено лично на В.Х. на 02.06.2017г., като указаният 7-мо дневен срок е изтекъл на 09.06.2017г. (петък-работен ден). Съобщението е редовно оформено и връчено съобразно правилата на ГПК. В дадения срок и до настоящия момент от страна на оспорващия не са изпълнени указания на съда, включително по делото не е представен документ за внесена дължима държавна такса (при проверка в счетоводството на съда такава не е и внесена), поради което не са отстранени нередовностите по жалбата. Съдебното производството по оспорване на актове от рода на процесния се развива по реда на АПК, съгласно чл.62 ал.3 от ЗИНЗС. Т.е. приложима е разпоредбата на чл.158 ал.3 от АПК, съгласно която ако нередовностите по жалбата не бъдат отстранени, същата се оставя без разглеждане, а производството по делото се прекратява. Ето защо жалбата на В.Х. като нередовна следва да бъде оставена без разглеждане.

Воден от горното, съдът

 

                                               ОПРЕДЕЛИ:

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата (наречена жалба по молба№1-2217) на В.Д.Х., изтърпяващ наказание в Затвора Белене, подадена във връзка с отхвърлена негова жалба по молба №1068/07.03.2017г. за преместване в Затвора Варна.

 ПРЕКРАТЯВА производството по адм.дело №431 по описа за 2017 г. на Административен съд-Плевен.

Определението подлежи на оспорване с частна жалба пред Върховен административен съд, чрез Административен съд-Плевен, в 7-дневен срок от получаване на съобщението.

Препис от определението да се изпрати на В.Х. и ГД”ИН”-София.       

                                                                                                                                                                                                                                СЪДИЯ: